Kai Kuutamon ja Kumppanien Korona-kuulumisia

  • (Kuva: Eero Aarikoski)
  • (Kuva: Sanna Breilin)
  • (Kuva: Tomi Palsa)
Kevään karanteeni meni töiden peruunnuttua akkuja ladatessa ja maailmanloppua odotellessa. Loppua ei kuitenkaan tullut, ja kesällä päästiinkin taas käärimään hihat työn merkeissä. Pieni tauko esitysten parista teki terää, vaikka paluu lavoille olikin irtaantumisen jälkeen henkilökohtaisesti yllättävän haastavaa. Nyt on kuitenkin jo päästy taas vauhtiin eikä tunnelin päätä näy!
 
Pihaesityksille alkoi olemaan tilausta toukokuussa, vaikkakin hyvin harvakseltaan. Syksyä kohti niitä alkoi järjestymään enemmän ja enemmän. Kesällä aloitimme myös tilauksesta uuden ulkoesityksen valmistamisen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämölle Herttakuninkaat-ryhmän kanssa. Ensi-ilta oli Pakilakodissa Helsingissä 22.7., ja esityksen nimeksi tuli yksinkertaisesti Sisäpihasirkus.
 
Ehdimme esittää Sisäpihasirkusta kolmessa kohteessa, mutta valitettavasti Kalle Lehdolta loukkantui toisen esityksen harjoituksissa kesken esityskautemme. Näytti siltä, että loput esitykset perutaan. Kansallisteatterin Kiertuenäyttämöllä oli kuitenkin tarve toteuttaa esityksiä toimintasuunnitelmansa mukaisesti, ja kävikin niin että korvaavaksi esitykseksi otettiin Kai Kuutamon katuesitys Kai Kuutamo Show. Toisinsanoen Kai Kuutamo Show on tätä kirjoittaessa osa Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön ohjelmistoa. Herttakuninkaiden ulkoilmaesitys Sisäpihasirkus jatkaa Kiertuenäyttämön ohjelmistossa vuonna 2021 ja sitä tullaan varmasti näkemään muissakin yhteyksissä.
 
Kai Kuutamo Show on myös ollut Turun Seudulla pihakiertueella. Taiteen Edistämiskeskuksen korona-tuen voimin toteutettu kiertue on vienyt Kai Kuutamon katuesitystä ihmisten kotien pihoihin sekä vanhainkotien, palvelukeskusten, päiväkotien ja koulujen edustalle. Kiertue jatkuu niin pitkään, kuin lämpimää säätä riittää. Viimeiset varaukset ovat tällä hetkellä syyskuun puolivälissä ja tilaa on vielä uusille!
 
Merkkarit & Kai Kuutamo avasi Unikeonpäivänä esityksellään Naantalin Kaivohuoneen pitkän tauon jälkeen taas yleisölle, ja muitakin keikkoja on tiedossa mm. Lasten Laulukaupunki -festivaaleilla Salossa ja Turun Logomossa. Yksi uusi kappale on myös parhaillaan studiossa miksattavana, ja sen ympärille ollaan tekemässä myös ammattilaisten kanssa musiikkivideota. Yhteistyössä ovat mukana Suomen Luonnosuojeluliitto ja Pidä Saaristo Siistinä ry. Video julkaistaan näillä näkymin vuonna 2021, ja yhteistyökumppaneista voi arvailla millainen sanoma kappaleessa on.
 
Tulevaisuus esityssaralla on tällä hetkellä häilyvä, mutta kevät herätti kaikenlaisia ajatuksia ja ideoita vastaavaisuuden varalle. Toivottavasti pääsemme karanteeniuhan ikeestä, ja saamme jatkaa tekemisiämme rauhassa. Ainakin osaamme nyt arvostaa työtämme sen toteutuessa taas uudella tavalla!