Cirkon residenssihaku 2021–2022

Cirkon residenssihaku kaudelle huhtikuu 2021 – syyskuu 2022 on auki 1.9.–30.9. klo 23.59. Hakulomakkeen löydät täältä (siirryt toiselle sivustolle).

Kuka voi hakea?

Hakijan on oltava suomalainen tai Suomessa asuva sirkustaiteen ammattilainen, mutta työryhmä voi olla poikkitaiteellinen ja kansainvälinen.

Millaisella projektilla voi hakea?

Residenssit on tarkoitettu uusien teosten valmistamiseen ja taiteelliseen tutkimukseen. Residenssejä voidaan myös myöntää ensi-iltansa jo saaneen teoksen edelleen työstämiseen ja kehittämiseen.

Työstettävän teoksen tai konseptin on sovelluttava Cirkon Solmu-saliin tai Maneesi-saliin. Salien tekniset tiedot näet täältä (siirryt toiselle sivustolle).

Mitä residenssi sisältää?

Residenssiperiodi on 2–4 viikon mittainen. Työryhmällä on käytössään Solmu- tai Maneesi-sali ja salin yhteydessä sijaitsevat sosiaalitilat. Solmu-salin residenssiin kuuluu lähtökohtaisesti Cirkon valo- ja äänitekniikka. Maneesi-salissa tekniikka on käytössä saatavuuden mukaan. Jakso alkaa alkutapaamisella Cirkon tuotannon, tekniikan ja viestinnän kanssa, jossa residenssin kulku käydään yhdessä läpi. Cirkon henkilökunta tarjoaa työryhmälle taiteellista, tuotannollista, teknistä ja viestinnällistä mentorointia työaikansa puitteissa.

Cirkolla voi olla mahdollisuus majoittaa tilapäisesti 2 henkilöä Solmu-salin pukuhuonetiloihin. Ilmoita majoitustarpeistasi hakulomakkeessa.

Valintaprosessi

Residenssiohjelman valintoja tehdessä painotetaan ammattimaisuutta, taiteellista tasoa, residenssitaiteilijoiden sukupuolijakaumaa, maantieteellistä kattavuutta sekä projektin soveltuvuutta Cirkon tiloihin. Valinnat tekee Cirkon henkilökunnasta koostuva työryhmä.

Valituille tiedotetaan mahdollisimman pian valintojen jälkeen.

Lisätietoja residenssihausta antaa tekninen tuottaja Jere Mönkkönen, , +358 50 305 7513.