Otava-projekti: Kiven kovaa sirkusta!

  • Otava-projektin työryhmä (Kuva: Kaito Takayama)
  • Artisti: Ada Forsberg (Kuva: Mikko Pirinen)
  • Artisti: Jukka-Pekka Matero (Kuva: Mikko Pirinen)

Heinäkuussa 2020 käynnistyi Suomessa uusi sirkusprojekti, kun Otava-projektin ensimmäinen varsinainen residenssi pidettiin 12.-19.7.2020 Rovaniemellä Sirkus Taika-Ajan tiloissa.

Kiven kova, yli kymmenen hengen työryhmä tulee toteuttamaan ainutlaatuisen tulkinnan suomalaisen kirjallisuuden kulmakivestä. Otava-projektin puitteissa työryhmä tulee toteuttamaan sirkustulkinnan, sekä itsenäisen sirkusteoksen Aleksis Kiven Seitsemän veljestä -kansallisromaanista. Teos yhdistelee kirjallisuutta, teatteria, tanssia ja esittäviä
taiteita sellaisilla tavoilla, jotka ovat vain sirkuksessa mahdollista.

Otava-projektin arvioidaan valmistuvan talvella 2021-2022. Projektista on myös mahdollista nähdä heijastuksia pitkin valmistumisprosessia eri tilaisuuksissa, sekä digitaalisesti sosiaalisen median kanavilla. Heijastusteoksia tulee tullaan julkaisemaan 3-5 kappaletta, joiden tarkoituksena on tuoda esiin työryhmän tulkintaa Aleksis Kiven ainoasta romaanista.

Varsinaisen sirkusteoksen ja heijastusten ohella Otava-projekti tarjoaa myös kevyempää lähestymistä teosta kohtaan. Otava-projekti on Facebookissa Otava-project nimellä: https://www.facebook.com/circusprojectotava/

Voit myös seurata Otava-projektin spin-off teemoja Instagramissa Jukolan veljesten sekä Venlan elämästä projektin edetessä kohti varsinaista teosta. Löydät meidät nimellä: @otavaproject tai tämän linkin kautta: https://www.instagram.com/otavaproject/

TYÖRYHMÄ 2020
Työryhmä koostuu 8 sirkustaiteilijasta, ohjaajasta, sekä tuottajasta. Lisäksi projektissa on
mukana musiikki- ja äänivastaava.
Aarni Pahajoki (taiteilija)
Ada Forsberg (taiteilija)
Anselmi Kaisanlahti (taiteilija)
Eetu Ranta (taiteilija)
Juha-Matti Eskelinen (taiteilija)
Aleksi Niittyvuopio (taiteilija)
Jukka-Pekka Matero (taiteilija)
Mikko Pirinen (taiteilija)
Vilhelm Eklund (ohjaaja)
Kaito Takayama (tuottaja)

Lisäksi mukana projektissa ovat muusikko-säveltäjä Emilia Takayama sekä muusikko Jakob Frankenhaeuser. Heidän kädenjälkensä löytyvät Otava-projektin äänimaailmasta.

TUKI JA YHTEISTYÖ
Otava-projektia on tukenut Taiteen edistämiskeskus. Otava-projekti on yhteistyössä Sirkus Taika-Ajan, Emilia Takayaman & Jakob Frankenhaeuserin ja KaSa Companyn kanssa.

Huom! Otava-projektin työryhmä on avoin yhteistyöehdotuksille residenssien, yhteistuotannon, esitysten ja muiden mielenkiintoisten ideoiden puitteissa! Käy seuraamassa meitä Facebookissa ja Instagramissa, joista löydät lisää tietoa projektista, sekä voit olla meihin yhteyksissä sähköpostitse:

Lämpimin sirkusterveisin,
Otava-projekti työryhmä