Salo Circus Festival järjestelyt etenevät – Ohjelmaa aiempaa enemmän

  • Salo Circus Festival. (Kuva: Christoffer Collina)

Salo Circus Festival järjestetään 7.-9.8.2020, jos koronatilanne ei ehdi uudelleen eskaloitua elokuuhun mennessä.

Järjestelyjä on jatkettu epätietoisuudesta huolimatta. Tapahtuman järjestäjät ovat tehneet linjauksen, että tänä vuonna festivaaleilla esiintyy ainoastaan kotimaisia artisteja, sillä liikkuvuusrajoitusten tulevaisuudesta ei ole varmuutta. Tämä on sääli, sillä esitystarjouksia tuli erityisen paljon juuri kansainvälisiltä sirkustaiteilijoilta. Kaiken kaikkiaan hakemuksia saapui liki 120 kappaletta. Tapahtuman järjestäjät odottavat mielenkiinnolla tietoa hallituksen koronarajoitustoimista, sillä torilla saattaa 500 henkilön raja tulla täyteen. Kulttuuritalo Kiva täytetään sirkustaiteen ystävillä tarvittaessa turvavälit huomioiden.

Edellisvuoden tapaan osa ohjelmasta on pääsymaksutonta. Viikonlopun aikana järjestetään myös ilmaiset sirkus- ja parkourtyöpajat esimakuna alkavasta sirkusopetuksesta Salossa. Ensikertalaisten lisäksi ohjelmaa on myös alan ammattilaisille. Suuri osa pääesiintyjistä on varmistunut ja ohjelma julkaistaan pian verkkosivuilla ja somessa. Tanssi ja jongleeraus törmäytetään yhteen Amalgam -esityksessä. Pienikin voi olla suurta ja mahtavaa Matias Salmenahon Röllishowssa. Blind Gut Companyn kolmen kaveruksen elämä on täynnä kommelluksia ja oivalluksia Kuin kala puussa -esityksessä. Open Stagessa nähdään sirkustaiteilijoiden upouusia luomuksia. Torin katusirkusesitysten lisäksi päästään kokemaan sirkustelttojen tunnelmaa. Näillä näkymin sirkustelttoja saadaan Saloon kaksin kappalein.

Torilla siis tavataan, mutta hakusessa on vielä halli tai vastaava tila, mikä mahdollistaisi ilma akrobatiaesityksen tuomisen Saloon, sillä Salon teatteritiloista ei tahdo ilma-akrobatiakiinnityksiä löytyä. Vinkkejä mahdollisista tiloista otamme mielellämme vastaan.

Yhteyshenkilö:
Eikka Alatalo
festivaalijohtaja, Salo Circus Festival
050 520 7350
, salocircus.com