Recover Laboratoryn toiminta poikkeusaikana

  • Kuvia Iltakävelyltä: näyttelijä Anna Valpuri Kankila Suvilahdessa (Kuva: Miradonna Sirkka)
  • Kuvia Iltakävelyltä: sirkustaiteilija Hedda Liukkala Ilolanpuistossa (Kuva: Miradonna Sirkka)
  • Kuvia Iltakävelyltä: muusikko Aleksi Kinnunen Kolmannella Linjalla (Kuva: Tomasz Sekular)
  • Iltakävely: performanssitaiteilijat Miradonna Sirkka & Miina Penttinen (Kuva: Anni Metsälehto)

Iltakävely

Recover Laboratoryn koronakriisin vastaava, loppuunmyyty teos Iltakävely nähtiin toukokuussa Helsingin Kallion ympäristössä. Ryhmä valjasti tutuista maanalaisista ja immersiivisistä labyrinteistaan kerätyn tietotaidon, ja valtasi kahdeksi päiväksi kaupunkitilaa kokemuksellisen iltakävelyn merkeissä. Teos koostui kokoelmasta kohtauksia, jotka oli siroteltu karttaan merkityn reitin varrelle. Matkan aikana yksinään kulkevat osallistujat seurasivat reittiä kartoistaan, ja kohtasivat performansseja, jotka ammensivat niin nykysirkuksesta kuin kuva- ja teatteritaiteestakin.

Katsojat lähettivät teoksen aikana ääniviestejä, joista muusikko Samuli Kivelä koosti livenä äänimaiseman, jota katsojat kuuntelivat matkan aikana. Katsojien lähettämistä viesteistä välittyy, kuinka koskettava ja tärkeä tämä kohtaamiseen perustuva teos oli korona-aikana.

“Vaiks mä oon ollu koko päivän yksin, ja oon nytkin yksin, niin jotenkin tällä hetkellä tuntuu sitä että on tosi yhteydessä muihin ihmisiin.”

“Vaikka näitä samoja katuja kulkee päivittäin niin jotenkin nyt muistaa miten ikävä tätä valoa on ollut. Niin ikävä. Niin ikävä”

“I don’t have many thoughts at the moment. I feel very emotional. My heart is bursting and pumping. And since the beginning of this journey, all this eye contact, I feel connected. With the people. And this connection has just felt amazing. And it feels like something I was missing. and it‘s just such a great feeling”

Iltakävelyn ohjaus, tuotanto ja harjoitukset toteutettiin turvallisuutta noudattaen ja digitaalisia keinoja hyödyntäen. Työryhmässä olivat mukana Recover Laboratoryn ydinkolmikon, Sofi Häkkisen, Miradonna Sirkan ja Inna Huttusen, lisäksi taiteilijat Samee Haapa (Sami Henrik Haapala), Aleksi Kinnunen, Anna Pesonen, Anna Valpuri Kankila, Annemari Kiviniemi, Hedda Liukkala, Iida-Liina Linnea, Janne Masalin, Eeva Lietonen, Jenny Mansikkasalo, Lauri Kallio, Miina Penttinen ja Samuli Kivelä. Teoksen kumppanina toimi Kaiken keskus.

Iltakävely-teos on toteuttavissa paikkasidonnaisesti myös muissa kaupungeissa, ja teokselle suunnitellaan uusia esityksiä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. 

Donna Drive

Miradonna Sirkan performanssi Donna Drive sai digitaalisen version ensi-iltansa huhtikuussa. Teoksessa  testataan hellävaroen suomalaisille tyypillisiä sosiaalisia ja tunteellisia rajoja. Etäperformanssissa osallistujat kutsutaan Donna Driven Facebook-livestreamiin ja heille annetaan pääsy – ja editointioikeudet – Donnan henkilökohtaiseen Google Driveen. Driveen Donna kokoaa tosielämän tarinoita, tosielämän ihmisiltä. 

Teos esitettiin osana Playdate Remote -tapahtumaa, joka tuo esille taiteellisesti kiinnostavia etäesityksiä, mahdollistaa turvallisempia tapoja kokea esittävää taidetta poikkeustilanteessa ja tuo ihmisiä yhteen uusilla tavoilla. Etäesitykset ovat fyysisesti etäällä, mutta sosiaalisesti lähellä. Tapahtuman järjesti Kaiken keskus.

PS!

Cirkolle ensi-iltaan tulossa oleva teoksemme 100 000 000 % (Realityshow rummuille ja vanteille) siirtyy vuoteen 2021. Pysykää kuulolla, ensi vuoden kesäkuussa pamahtaa! 

Linkkejä:
Iltakävely: https://www.recoverlaboratory.com/tuotannot/iltakavely
Iltakävelyn taiteilija-esittelyt Instagramissa: https://www.instagram.com/recoverlaboratory/
Donna Drive: https://centerforeverything.com/index.php/portfolio/items/rosalita/?lang=fi
100 000 000 %: https://cirko.fi/esitys/100milj/