Lumo Companyn kyläkiertue kesällä

  • Lumo Company: Vagabond (Kuva: Tommi Kulokas)

Järjestämme kesällä 2020 Vagabond-nykysirkusesityksen kyläkiertueen.

Kiertue sijoittuu Pohjois-Pohjanmaan alueelle ja se toteutetaan Suomen Kulttuurirahaston myöntämällä apurahalla. Teosta esitetään kaikissa seitsemässä Pohjois-Pohjanmaan seutukunnassa ja kiertue kestää yhtäjaksoisesti kuukauden ajan. Tuona aikana teosta esitetään yhteensä noin 20 eri kylässä.

Nykysirkusesitys Vagabond riuhtoo irti tutusta ja turvallisesta. Karkumatkalla eletään tässä ja nyt eikä kaksikon päämäärää turhaan alleviivata. Tarinaa kuljettaa taidokas fyysisyys ja hengästyttävä tasapainoilu mitä epävakaimpien objektien päällä. Onni voi vaarallisella matkalla kääntyä nopeasti.

Esitys on tunnelmallinen, leikittelevä ja tiivis kuvaus kahden karkurin ohikiitävästä hetkestä autotallirockilla höystettynä. Bensalta tuoksuva teos sytyttää kapinan kipinän joka jää polttelemaan katsojan ihon alle näiden elämää suurempien naishahmojen valloittaessa lavan.

Koronavirusepidemian vuoksi otamme vastuuta tilanteesta THL:n ja Suomen hallituksen neuvojen mukaisesti. Kiertueen esityspäivät suunnitellaan yhdessä kylien kanssa mutta Lumo Company vastaa tuotannosta, logistiikasta, markkinoimisesta ja esittämisestä.