Blind Gut Companyn kesäkuulumisia

  • (Kuva: Kauri Klemelä)
  • Teijon residenssitila. (Kuva: Inga Björn)

Blind Gut Companyn kesäsuunnitelmia: residenssitoiminnan järjestämistä, ilma-akrobatiaa lenkkipoluilla sekä uusien teosten Transparent Surfaces ja Maannos työstämistä

Blind Gut Companyn Inga Björn järjestää sirkusammattilaisille residenssitilan Salon kunnassa sijaitsevaan Teijon urheilutaloon. Urheilutalon kahdeksan metriä korkea ja valoisa sali tarjoaa erinomaiset puitteet sekä tekniselle että taiteelliselle työskentelylle. Tällä hetkellä salissa ei ole ilmakiinnityspisteitä, mutta ne tullaan rakentamaan syksyllä 2020. Residenssitoiminta käynnistyy kesä-heinäkuun vaihteessa, jolloin tilan voi vuokrata hintaan 300 €/5 vrk tai 400 €/7 vrk. Residenssitoiminta jatkuu elokuussa koulujen alkuun asti. Hintaan sisältyy majoitus- sekä ruuanlaittomahdollisuus. Kaikki vuokratulot menevät Teijon urheilutalolle. Urheilutalon läheltä löytyy kauppa, lounasravintola, kahvila sekä upea Teijon kansallispuisto (läheltä lähtee retkeilypolku). Varaukset ja tiedustelut: Inga Björn /

Heinäkuussa Inga Björn suuntaa katseet ja kiinnittää vertikaaliköydet Teijon metsiin, retkeilypolkujen lähettyville. Koska ihmisiä liikkuu nyt enemmän luonnossa, Ingan tavoitteena on, että ulkoilijat voisivat saada spontaanin sirkushetken, joka ei ole varsinaisesti esitys vaan erilainen ja yllättävä kohtaaminen luonnossa.

Tuomas Vuorinen puolestaan jatkaa Transparent Surfaces -esityksen ja oman soolonsa Maannoksen työstämistä kesä-heinäkuussa. Transparent Surfaces -teoksen työstö alkoi uuden työryhmän kanssa Cirkon residenssissä keväällä ja jatkuu heinäkuussa kahden viikon mittaisessa residenssissä Circus Helsingillä. Teoksen työryhmään kuuluvat Tuomaksen lisäksi sirkustaiteilijat Aino Savolainen ja Jere Virta, muusikko Barbora Silhanova ja valosuunnittelija Kauri Klemelä. Esityksen ensi-ilta on suunnitteilla keväälle 2021. Teoksen teaserin voi katsoa täältä (siirryt toiselle sivustolle).

Lisäksi uudistettu Kuin kala puussa -esitys ihastuttaa lapsia ja aikuisia toivottavasti taas elokuussa. Esitykselle järjestellään myös pienimuotoista lastenkotikiertuetta ensi syksylle sekä kahta koulukiertuetta, joiden ajankohta tarkentuu pandemiaohjeistusten myötä. Loppukesän ja syksyn Kuin kala puussa -esityksissä Saana Peuraa tuuraa sirkustaiteilija Sara Nurminen.

Blind Gut Company toivottaa kaikille ihanaa kesää! Nähdään metsissä ja toreilla!