Työskentely NuoraNORD Incubator -hankkeessa käynnistyy toukokuussa

NuoraNORD Incubator on selvinnyt koronashokista ja työskentely osallistujien kanssa käynnistyy toukokuun aikana.

Osallistujat oli juuri valittu ja keskeiset järjestelyt huhtikuista Tallinnan hautomoa varten tehty, kun koronan aiheuttama poikkeustila iski päälle. Tallinnan matkan peruuntuminen synnytti ketjureaktion, joka vaati suunnitelmien muuttamisen monelta osin. Aikataulu, työskentelytapa ja fasilitaattori menivät kaikki uusiksi. Mutta ydinidea aluillaan olevien sirkusprojektien tukemisesta säilyi. Nyt uudet suunnitelmat on laadittu ja rahoittaja hyväksynyt, niin pian pääsemme kehittämään osallistujien projekteja yhdessä.

Suomesta Incubatoriin valittiin hyvien hakemusten joukosta Lumo Companyn projekti Balanced Life, jossa on tarkoituksena metodisen harjoitusohjelman luominen. Muut osallistujat ovat EPICIRQ showcase (Viro), Below Zero (Ruotsi), Cameliorchestra (Tanska), ŠCA – Šiuolaikinio cirko asociacija (Contemporary Circus Association, Liettua) ja uusi taiteellisen työskentelyn alusta Creation Platform (Latvia).

Yhteinen työskentely osallistujien ja Tupu Creativen fasilitaattori Tuomas Tirkkosen kanssa käynnistyy toukokuussa kaksipäiväisellä etätyöpajalla.

Koronatilanteen vuoksi NuoraNORD Incubator toteutetaan kokonaan verkon yli etänä. Projektissa järjestetään kolme fasilitoitua etätyöpajaa ja pidetään muutenkin yhteyttä vertaistuen jakamiseksi. Jo alkuperäisessä suunnitelmassamme oli tarkoitus minimoida matkustaminen, ja nyt pääsemme – kuten monet muutkin – tutkailemaan etänä toimimisen mahdollisuuksia. Ihmisten välistä sosiaalista kanssakäymistä kasvokkain ei voi etäyhteyksillä korvata, mutta mihin kaikkeen etätyöskentely taipuukaan? Incubatorissa itsenäinen työskentely omien tavoitteiden eteen on joka tapauksessa keskeistä, niin ehkäpä ajallisesti tasaisemmin jakautuva tuki onkin hedelmällisempi kuin alkuperäisen suunnitelman intensiivisemmät mutta harvemmat työskentelyjaksot.

NuoraNORD Incubator -hanke toteutetaan Pohjoismaisen kulttuuripisteen rahoittamana. Sirkuksen tiedotuskeskuksen kumppanit hankkeessa ovat Eesti Tsirkusekeskus (Viro), Dynamo Workspace for Circus (Tanska), Cirkus Cirkör (Ruotsi), Arts Printing House / Menų spaustuvė (Liettua) ja Riga Cirks (Latvia).