Verkkokeskustelu 10.6. klo 14-15.30: On the Lookout: Vigdís Jakobsdóttir & Mike Ribalta

  • Vígdis Jakobsdóttir (vas.) & Mike Ribalta

Tanssin ja sirkuksen / esittävien taiteiden kansainvälinen toimintakenttä on parhaillaan muutoksen tilassa, sekä koronapandemian että ilmastokriisin vaikutuksesta. On the Lookout on kaikille aiheesta kiinnostuneille tanssin ja sirkuksen taiteilijoille ja -tuottajille suunnattu verkkokeskustelujen sarja. 

Keskiviikkona 10.6. fokuksessa on festivaalit ja messutapahtumat. Puhujavieraat Vigdís Jakobsdóttir (Reykjavik Arts Festival) ja Mike Ribalta (Fira Tàrrega) kertovat ajatuksistaan ja omista ratkaisuistaan koronakriisin keskellä. Miten festivaalia ja messutapahtumaa voi ajatella toisin? Miten taiteilijoiden ja presenttereiden välinen yhteys pidetään elossa? Miltä näyttää tulevaisuus kansainvälisten tapahtumien näkökulmasta?

Tervetuloa keskustelemaan aiheesta, tutustumaan vieraisiin ja kysymään heiltä suoraan polttavimmat kysymyksesi!

Aika: Keskiviikko 10.6. klo 14-15.30
Paikka: Zoom

Ilmoittautumiset 8.6. mennessä. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille.

Keskustelu käydään englanniksi ja sen järjestävät Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset. Vetäjinä toimivat kansainvälisten asioiden päälliköt Katarina Lindholm ja Lotta Nevalainen.

Vigdís Jakobsdóttir on monitaidefestivaali Reykjavik Arts Festivalin (siirryt toiselle sivustolle) taiteellinen johtaja. Kesäkuulle 2020 suunniteltua festivaalia ei ole peruutettu, vaan ohjelma tullaan toteuttamaan vähitellen kuin olosuhteet sen sallivat. Näin kolmen viikon festivaalista tulee vuoden mittainen. Vígdis on toiminut pitkään useissa kansainvälisissä esittävien taiteiden verkostoissa ja hän osallistui myös Performing HEL -tapahtumiin 2018 ja 2019. 

Mike Ribalta on katu- ja sirkustaiteisiin keskittyvän kansainvälisen FiraTàrrega-festivaalin (siirryt toiselle sivustolle) ja messutapahtuman kansainvälisistä asioista ja ammattilaisohjelmasta vastaava päällikkö ja hän toimii myös eurooppalaisen Circostrada-verkoston ohjausryhmässä. Syyskuulle 2020 suunniteltu FiraTàrrega -festivaali sekä sen ammattilaisohjelma FiraTàrrega PRO siirtyvät verkkoon etäyhteyksin toteuttavaksi kokonaisuudeksi 9.-10.9.2020.

On the Lookout on kesäkuussa 2020 käynnistyvä keskustelusarja kansainvälisen työn muutoksista ja polttavista kysymyksistä, tanssin ja sirkuksen näkökulmasta. Kansainväliset vieraat jakavat ajatuksiaan ja vastaavat kysymyksiin. Seuraava keskustelu järjestetään syksyllä ja aihetoivomuksia otetaan vastaan!