Race Horse Companyn koronakevät

 • O'DD treeniä. (Kuva: Eero Alava)

Mentorointihankkeen hakua on pidennetty 30.4. asti

Race Horse Company on päättänyt jatkaa mentorointiohjelmansa hakuaikaa huhtikuun loppuun asti.
 
RHC tarjoaa osana toimintaansa taiteellista ja tuotannollista mentorointia esittävän taiteen tekijöille. Mentorointihankkeen tarkoituksena on jakaa ryhmän tietotaitoa ja kokemusta taiteilijoille, jotka kokevat mentoroinnista olevan apua esiintyjänä kehittymiseen ja ammatilliseen kasvuun. 
 
Tukea on tarjolla mm. taiteelliseen työskentelyyn, uusien ideoiden ja oman sirkustekniikan kehittämiseen, ohjausta tekeillä olevaan numeroon tai esitykseen sekä tietämystä alasta ja tavoista työllistyä. Lisäksi tarjoamme mahdollisuutta käyttää harjoittelutilojamme erikseen sovittavan aikataulun puitteissa. Hanke alkaa touko-kesäkuussa 2020 ja hankkeeseen valittujen mentoroitavien kanssa sovitaan yhdessä hankkeen aikatauluista tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Mentoreina toimivat RHC:n Rauli Dahlberg, Kalle Lehto ja Mikko Karhu. Mentorointi on osallistujalle täysin maksutonta ja tapahtuu pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Mentorointikieli on joko suomi tai englanti.
 
Mitä tarjoamme
 • Oman mentorin RHC:n taiteellisesta johdosta
 • Tietoa ja tukea sirkustaiteen alalla työskentelystä kokonaisuutena
 • Taiteellisen ajattelun kehittämismahdollisuuksia
 • Harjoittelutilaa käyttöön Helsingin Tattarisuolla
 • Sirkusvälineistöä lainaan harjoittelua varten
 • Erilaisten / uusien työskentelytapojen oppimista
 • Verkostoitumista kansainvälisellä sirkuskentällä
 • Tuotannollista osaamista taiteellisen työskentelyn mahdollistamiseksi
Kuka voi hakea
 • Kuka tahansa esittävän taiteen ammattilainen tai opiskelija, jolla on halua kehittyä esiintyjänä ja kasvaa ammatillisesti sirkustaiteen alalla
 • Hakijana voi olla työryhmä tai yksittäinen henkilö
Hakeminen
 
Tee vapaamuotoinen hakemus, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:
 • Kerro kuka olet ja miksi haet hankkeeseen
 • Mitkä ovat tavoitteesi mentorointihankkeen suhteen?
 • Kuinka hyvin pystyt sitoutumaan tavoitteisiin / hankkeeseen?
 • Miten harjoittelet / kehität itseäsi tällä hetkellä ?
 • Kerro taiteellisesta visiostasi: minkä tyylistä tai tyyppistä sirkusta teet / näet itsesi tekevän?
 • Liitä hakemukseen cv ja mahdollisia videolinkkejä aiemmista taiteellisista töistäsi
Kiitos kaikille hakemuksen jo lähettäneille!
 
Valinnat
 
Race Horse Companyn taiteellinen johtoryhmä tekee valinnat hakemusten perusteella.
Saatamme pyytää hakijoita vastaamaan lisäkysymyksiin sähköpostitse.
 
Hakijoille ilmoitetaan valinnoista toukokuun aikana.

O’DD työstöä Tattarisuolla

Rauli Dahlberg on alkuvuodesta ja kevään aikana työstänyt sooloteostaan O’DDta Race Horse Companyn harjoitustilassa Tattarisuolla. O’DD on Sci-fin maailmoista inspiraatiota ammentava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Esitys saa ensi-iltansa syksyllä 2020. 

Harjoittelutilaa saatavilla

RHC:n harjoitustila Helsingin Tattarisuolla on vuokrattavissa lyhyiksi tai pitemmiksikin jaksoiksi. Nyt voisi olla otollinen hetki omaan residenssiin! Tarkempia tietoja tilasta ja sen saatavuudesta voi kysellä Eero Alavalta  

Strategiatyöstöä

Race Horse Company on kuluneen kuukauden aikana työstänyt perusteellisesti viisivuotista strategiaansa. Koronatilanne on mahdollistanut entistä syvällisemmän paneutumisen ja mahdollisuuden päivittää companyn tavoitteita, toimintatapoja ja tulevaisuuden visioita. 

Haetaan tuotannon harjoittelijaa

RHC ja Agit Cirk etsivät kevään ja syksyn 2020 aikana opiskelijoita osaksi tuotantotiimiään 1-3 kuukauden kulttuurituotannon tai viestinnän/markkinoinnin harjoitteluun. Harjoittelu tapahtuu osin ryhmien toimistolla Käpylässä ja osin etätyöskentelynä. Toivomme tuntemusta esittävän taiteen kentästä sekä innostunutta asennetta. Lisätiedot Antti Suniala,