Milla Jarkon uutisia huhtikuulle

  • (Kuva: Samuli Pöntinen)
  • (Kuva: Samuli Pöntinen)
  • (Kuva: Samuli Pöntinen)

Maaliskuun ajan seikkailtiin Vanhan Paukun taiteilijaresidenssissä Lapualla: Tiikeri-projektin ensimmäisen residenssiteoksen neljä esitystä, ilmestymistä, tapahtuivat vaihtelevissa julkisissa paikoissa, kuten aulatilassa, katujen varsilla ja niiden taitteissa. Esitykset myös striimattiin Milla Jarkon facebook-sivulla, niin kuin myös edeltäjänsä, Tiikeri-esiesitys, joka tapahtui Milla J:n silloisessa yksiössä Helsingissä joulukuussa 2019.

Tiikeri – residenssiteos1 eli nyt: Ilmestymiset ovat oleilevia sirkusperformansseja -tekoja ja -käyntejä, jotka saavat muotoutua käsillä olevasta hetkestä. Performanssit käyttävät apunaan esittävän taiteen keinoja, kuten ilma-akrobatiaa sekä muita kehollisia mahdollisuuksia. Hajeita, raitoja, käsiä, korvia, sydänkäyriä, suuta, rajoja, karvoja, sinua, minua, sisäelimiä, kolmea silmää, anturoita, operaattoreita, oranssimustaa kakkaa ja tuulipukuja…

Huhtikuun ajan keskitytään tarkastelemaan Tiikeri -projektin jo tapahtuneiden residenssien ja teosten antia, sekä tekemään niistä havaintoja, tunnistamaan fiiliksiä ja häpeämään omia raitoja. 

”Jos minä oon tiikeri, ni kuka tai mikä on se, joka esittää tiikeriä?”

Toinen projekti tulille keväällä 2020: Seven minutes for a lifetime

Ilma-akrobaattinen tutkielma, videoteos ajasta ja merkityksistä. Niiden käytöstä, syntymisestä ja kehittymisestä, sirkuksen sisäisestä dramaturgiasta käsin. Seitsemän minuutin ns. perinteisen sirkusnumeron uudelleen tulkinta. Aikaa on seitsemän minuuttia, seitsemän tempun syntyä, näkyä ja murentua. Millaista ajallisuutta se ehdottaa? Ruumiillista toteutumisaikaa – draaman sijaan?

Meanwhile on instagram: https://www.instagram.com/minnemielenitekevi/

Hyvää alkavaa kevättä
be safe

(Lähde: Milla Jarkon uutiskirje 7.4.2020)