Alli Paasikiven Säätiö aikaistaa 2020 kulttuuriapurahojen myöntämistä

Alli Paasikiven Säätiö työskentelee perheen sosiaalisen turvallisuuden lisäämiseksi yhteiskunnassa. Säätiö on myöntänyt vuodesta 2013 apurahoja pienimuotoisille kulttuurihankkeille, jotka sijoittuvat säätiön toimialueelle. Pandemian vuoksi säätiön hallitus on päättänyt aikaistaa kulttuuriapurahojen myöntämisen ensi syksystä tähän kevääseen.

Kulttuuriapurahojen haku alkaa 30. maaliskuuta ja jatkuu 13. huhtikuuta asti. Hakemus täytetään verkkosivulta avautuvalla sähköisellä lomakkeella. Hae apurahaa TÄÄLTÄ (lomake aukeaa 30.3. ja sulkeutuu 13.4.).

– Koronaviruksen vuoksi kulttuurialan toimijoille on odotettavissa työn puutetta peruutettujen kulttuuritapahtumien ja -tilaisuuksien vuoksi. Tämä tarkoittaa myös toimeentulovaikeuksia. Alli Paasikiven Säätiö haluaa omalta osaltaan helpottaa tilannetta aikaistamalla apurahojen myöntämistä, kertoo Säätiön hallituksen puheenjohtaja Pirkko Lahti.

Säätiö rahoittaa tänä vuonna toteutettavia pienimuotoisia kulttuurihankkeita.

– Laskemme apurahan enimmäismäärän poikkeuksellisesti 3 000 euroon, jotta rahoitusta riittää useammalle kulttuurialan ammattilaiselle. Rahoitus myönnetään henkilökohtaisena apurahana.

Alli Paasikiven Säätiö myönsi kulttuurihankkeisiin viime vuonna noin 38 000 euroa ja sitä edellisenä vuonna noin 181 000 euroa. Säätiön kehittämisapurahat jaetaan syksyllä 2020.