Rohki Hyä Sirkus Kolarissa etsii sirkusohjaajaa kaudeksi 2020-2021!

  • (Kuva: Nina Pudas)

Rohki Hyä Sirkus etsii opettamisesta/ohjaamisesta innostunutta koulutettua tai muuten vahvan sirkustaustan omaavaa ohjaajaa/opettajaa kaudeksi 2020-2021, ja mahdollisesti myös siitä eteenpäin. Lasten ja nuorten sirkuskoulutoimintaa on ollut Kolarissa vuodesta 2011 alkaen.

Viikkotunteja on järjestetty sirkuksen perusteista lajitunteihin opettajan oman kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaan. Sirkuskurssit Kolarissa toimivat kunnan Kansalaisopiston alaisuudessa. Kansalaisopisto organisoi tunteja hallinnollisesti, mutta opettajat pystyvät hyvin paljon itse vaikuttamaan siihen millaisia ja minkä pituisia kursseja kullakin toimintakaudella tullaan järjestämään. Kansalaisopiston toimintakausi on vuosittain n. syyskuusta-huhtikuuhun. Sirkuskurssien alustavat suunnitelmat tehdään yleensä touko-kesäkuussa, mutta lopullinen kurssien sisältö päätetään elokuun alun aikana.

Opettajalle maksetaan tuntiopettajana KV-tessin mukaan n. 25€/45 min. Tällä hetkellä tehdään aktiivista työtä sirkustaiteen ohjaajan/opettajan toimen saamisesta päätoimiseksi Kolarin kuntaan. Tämä muutos tulisi voimaan aikaisintaan vuoden 2021 alusta. Sirkuskurssit pyritään järjestämän aina opettajien työparitoimintana. Joka kevät kursseilla on ollut tapana tehdä kaikkien ryhmien kanssa isompi esittävän taiteen keinoin toteutettu sirkusnäytös, jota on rahallisesti tukenut Kolarin kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimi.

Välineitä sirkuksen tekemiseen Kolarista ja Äkäslompolosta löytyy kattavasti. Kansalaisopiston kurssien tukena toimii Rohki Hyä Sirkus ry., joka hallinnoi sirkusvälineitä ja pukuvarastoa sekä niiden hankintaa ja huoltoa. Lisäksi yhdistys pyrkii mahdollistamaan keikkailun, retket tai muun opiston kurssien ulkopuolisen sirkustoiminnan oppilaille. Yhdistyksen pääperiaatteisiin kuuluu edistää alueen lasten ja nuorten sirkuksen harrastamista, sekä pyrkiä korvaamaan alan ammattilaisille opiston kurssien ulkopuolella tekemä työ. Rohki Hyä Sirkus ry. on yksi Suomen Nuorisosirkusliiton jäsensirkuksista.   

Kolari on n. 4000 ihmisen kunta, joka sijaitsee aivan Ruotsin rajalla Tornio-Muoniojoen varrella luoteis-Lapissa. Erityisesti alueen vahvuuksia on tällä hetkellä ns. takuuvarma LUMINEN TALVI, joka tulee marraskuussa ja loppuu vasta toukokuussa. Kunnassa ja lähialueilla on myös mahtavat mahdollisuudet harrastaa monipuolisesti sekä kesä- että talvilajeja mm. Ylläs-tunturin maisemissa. Vuokra-asuntoja kunnan alueelta löytyy, ja treenitilojakin varmasti löytyy esim. oman taiteellisen toiminnan harjoittamiseen. 

Jos innostuit niin otahan rohkeasti yhteyttä!
Rohki Hyä Sirkus ry. 

Mona Huttunen, 0406746199
Hanna Pikkarainen, 0407549035