Race Horse Companyn mentorointihanke ja muita kevään kuulumisia

Race Horse Companyn mentorointihankkeen haku on alkanut

Race Horse Company tarjoaa osana toimintaansa taiteellista ja tuotannollista mentorointia esittävän taiteen tekijöille. Mentorointihankkeen tarkoituksena on jakaa ryhmän tietotaitoa ja kokemusta taiteilijoille, jotka kokevat mentoroinnista olevan apua esiintyjänä kehittymiseen ja ammatilliseen kasvuun. 

Tukea on tarjolla mm. taiteelliseen työskentelyyn, uusien ideoiden ja oman sirkustekniikan kehittämiseen, ohjausta tekeillä olevaan numeroon tai esitykseen sekä tietämystä alasta ja tavoista työllistyä. Lisäksi tarjoamme mahdollisuutta käyttää harjoittelutilojamme erikseen sovittavan aikataulun puitteissa. Hanke alkaa huhti-toukokuussa 2020 ja hankkeeseen valittujen mentoroitavien kanssa sovitaan yhdessä hankkeen aikatauluista tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Mentoreina toimivat RHC:n Rauli Dahlberg, Kalle Lehto ja Mikko Karhu. Mentorointi on osallistujalle täysin maksutonta ja tapahtuu pääsääntöisesti pääkaupunkiseudulla. Mentorointikieli on joko suomi tai englanti.

Mitä tarjoamme

 • Oman mentorin RHC:n taiteellisesta johdosta
 • Tietoa ja tukea sirkustaiteen alalla työskentelystä kokonaisuutena
 • Taiteellisen ajattelun kehittämismahdollisuuksia
 • Harjoittelutilaa käyttöön Helsingin Tattarisuolla
 • Sirkusvälineistöä lainaan harjoittelua varten
 • Erilaisten / uusien työskentelytapojen oppimista
 • Verkostoitumista kansainvälisellä sirkuskentällä
 • Tuotannollista osaamista taiteellisen työskentelyn mahdollistamiseksi
Kuka voi hakea
 • Kuka tahansa esittävän taiteen ammattilainen tai opiskelija, jolla on halua kehittyä esiintyjänä ja kasvaa ammatillisesti sirkustaiteen alalla
 • Hakijana voi olla työryhmä tai yksittäinen henkilö
Hakeminen
Tee vapaamuotoinen hakemus, jossa vastaat seuraaviin kysymyksiin:
 • Kerro kuka olet ja miksi haet hankkeeseen
 • Mitkä ovat tavoitteesi mentorointihankkeen suhteen?
 • Kuinka hyvin pystyt sitoutumaan tavoitteisiin / hankkeeseen?
 • Miten harjoittelet / kehität itseäsi tällä hetkellä ?
 • Kerro taiteellisesta visiostasi: minkä tyylistä tai tyyppistä sirkusta teet / näet itsesi tekevän?
 • Liitä hakemukseen cv ja mahdollisia videolinkkejä aiemmista taiteellisista töistäsi
 
Valinnat
Race Horse Companyn taiteellinen johtoryhmä tekee valinnat hakemusten perusteella.
Saatamme pyytää hakijoita vastaamaan lisäkysymyksiin sähköpostitse.
 
Hakijoille ilmoitetaan valinnoista huhtikuun aikana.

Taike myönsi avustusta Chevalierin kulttuurikeskuskiertueelle

Taiteen edistämiskeskus on myöntänyt Race Horse Companylle lastenkulttuurin erityisavustuksen päiväkoti- ja  alakouluryhmille suunnattujen Chevalier-esitysten ja taiteilijatapaamisten kiertueeseen. Kiertue on tarkoitus toteuttaa syksyllä 2020 Helsingin, Espoon ja Vantaan kulttuuritaloissa.

Kalle Lehto: An Nyong ja Undocumented Love

Kansainvälisellä lasten- ja nuorten esittävän taiteen Bravo!-festivaalilla saa ensi-iltansa 15.3. Kalle Lehdon ja eteläkorealaisen Yun Pubitin yhteisteos An Nyong, joka on sanaton lastenesitys erilaisuudesta ja yhteistyöstä. Kansallisteatterin Omapohja -näyttämöllä pyörii vielä 21.3. asti Undocumented Love, jossa Kalle myös nähdään näyttämöllä. Maaliskuun lopussa esitys lähtee vierailulle Rotterdamiin. 

Antti Suniala pitchaa Chevalieria Sirkuksen näyteikkunassa 18.3.

Antti Suniala on pitchaamassa Chevalieria Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Kulttuurikeskus Caisan, Suomen Assitej ry:n ja Bravo!-festivaalin yhteistyönä järjestämässä lapsille ja nuorille suunnattujen sirkusteosten katselmuksessa 18.3.2020 kulttuurikeskus Caisassa. 

Haetaan tuotannon harjoittelijaa

RHC ja Agit Cirk etsivät kevään ja syksyn 2020 aikana opiskelijoita osaksi tuotantotiimiään 1-3 kuukauden kulttuurituotannon tai viestinnän/markkinoinnin harjoitteluun. Harjoittelu tapahtuu osin ryhmien toimistolla Käpylässä ja osin etätyöskentelynä. Toivomme tuntemusta esittävän taiteen kentästä sekä innostunutta asennetta. Lisätiedot Antti Suniala,