Pikakysely koronan vaikutuksista alalle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on viikonloppuna pyytänyt tietoa koronan taloudellisista vaikutuksista alaamme. Ministeriö tarvitsee kokonaisarvioin tilanteesta jo huomenna tiistaina heti aamusta. Toivomme että mahdollisimman moni ehtisi vastata Suomen Teattereiden luomaan kyselyyn taloudellisista menetyksistä koronan takia jo tänään.

KYSELYYN LÖYDÄTTE WORD-MUODOSSA TÄSTÄ LINKISTÄ. Ladatkaa tiedosto omalle koneellenne, kirjoittakaa vastauksenne suoraan word-pohjaan ja lähettäkää ne tänään klo 21 mennessä sähköpostin liitteenä osoitteeseen: .

Ministeriön kysymä taloudellinen kokonaistilanne tarkoittaa mm. esitystoiminnan peruutuksia ja siitä koituvia tappioita, kun varattuja lippuja ei lunasteta tai lipunhintoja joudutaan palauttamaan, lipunmyynnin loppumista suhteessa siihen jos kevät olisi toteutunut normaalisti (budjetoidut tuotto-odotukset) sekä mm. peruuntuneiden vierailuesitysten ja keikkojen menetetyt tilausmaksut.

Mahdollisuuksien mukaan pyritään keräämään kokonaiskuvaa myös kentälle tulevista mahdollisista lomautuksista ja arvioidusta ansionmenetyksestä sekä lukuisten freelancereiden menettämästä määrästä työtilaisuuksia ja TES-peruutussääntöjen jälkeen koituvista ansionmenetyksistä.

Vaikka aikaa on vain tämä päivä, toivomme että kokoatte tiedon mahdollisimman huolellisesti, koska sitä käytetään ministeriön neuvottelussa virusepidemiaan liittyvästä kriisirahoituksesta. Kysely ei ole aivan yksinkertainen, mutta joudumme silti pyytämään vastaukset tänään maanantaina klo 21 mennessä, jotta tiedot saadaan koostettua huomisaamuun mennessä.

Tilanteen poikkeuksellisesta kiireellisyydestä johtuen yleisohje kaikkien kysymysten osalta on: vastatkaa parhaan asiantuntemuksenne mukaan ja käyttäkää arvioita tai keskiarvoa silloin, kun täsmällistä tietoa ei ole saatavissa tai vastaus on pikemminkin haarukka kuin yksiselitteinen luku. Tarkoitus on saada kokonaiskuva taloudellisten haasteiden suuruusluokasta koko kentällä nykytilanteessa ja arvioitu tietokin on parempi kuin ei vastausta ollenkaan.

Kiitos yhteistyöstä!