Nykynukketeatterin minifestivaali Oh My Puppets! 16.-18.4.2020

Oh My Puppets! – nykynukketeatterin minifestivaali tuo Helsinkiin nukketeatterin modernit klassikot

Cirko – Uuden sirkuksen keskus täyttyy huhtikuussa kiinnostavasta nykynukketeatterista, kun alan tärkein yhteistyöverkosto Aura of Puppets tuo nähtäväksi nykynukketeatterin modernit klassikot.

Jo neljättä kertaa toteutettavan minifestivaalin ohjelmistossa nähdään Ishmael Falken sooloteos Tuntematon leijona (Grus Grus Teatteri) sekä Merja Pöyhösen ohjaus Rakkaudella, Agatha (Tehdas Teatteri). Lisäksi osana ohjelmistoa nähdään Cirkon koko Maneesi-tilan valtaava visuaalinen näyttely.

Tuntematon leijona on duetto nukketeatteritaiteilijalle ja Suomen leijona -nukelle. Se on suorapuheinen nukketeatterillinen stand up -esitys, joka pui suomalaisuutta, maahanmuuttoa ja joka todella asettaa ennakkoluulot seinää vasten. Aikoinaan legendaarisen maineen saavuttanut Rakkaudella, Agatha -esitys on nukketeatterillisen vinksahtanut suljetun tilan murhamysteeri. Agatha Christien maailmasta inspiroitunut esitys on pintapuoleltaan viihdyttävä, mutta sen sisuksissa piilee tarkkasilmäiselle katsojalle todellisia kysymyksiä elämästä, kuolemasta ja moraalisista ongelmista.

Aura of Puppetsin taiteilijajäsenten huikeat nuket pääsevät etualalle, kun Cirkon koko Maneesi -tila muovautuu festivaalin ajaksi näyttelynäyttämöksi. Näyttely kokoaa yhteen tuttuja sekä tuoreita hahmoja taiteilijajoukon lähihistoriasta. Näyttely avaa myös nukenrakennuksen materiaaleja, nukkien tekniikoita sekä monipuolista visuaalista maailmaa. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja se on suunnattu kaiken ikäisille. Näyttelyn koordinoivat taiteilijat Nanna Mäkinen ja Maria-Elina Koivula. Myös festivaalin päättävä Oh My! -klubi vietetään keskellä visuaalista näyttelyä.

Lisäksi tapahtuman OFF-ohjelmistossa nähdään Mekaanisen Joutsenen ja Koko-teatterin Sukupuuttoparatiisi-teos (ohjaus Alma Rajala, käsikirjoitus Reetta Niemelä). Esityksen ensi-ilta nähdään Oh My Puppets! -festivaalin kynnyksellä, keskiviikkona 15.4. Koko-teatterissa sekä festivaaliperjantaina ja -lauantaina.

Festivaalin ennakkoliput löytyvät Aura of Puppetsin Holvi-kaupasta: https://holvi.com/shop/AuraofPuppets/

Koko ohjelmisto ja aikataulu: www.auraofpuppets.com/ohmypuppets

Sukupuuttoparatiisi-esityksen liput Tiketistä:
https://www.tiketti.fi/sukupuuttoparatiisi-kokoteatteri-helsinki-lippuja/65747

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja lehdistöliput:
Anni Sundbacka, toiminnanjohtaja, Aura of Puppets
+358 400 510 730,
 


Yhteistyössä Aura of Puppets & Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Oh My Puppets! on nykynukketeatterin minifestivaali, joka esittelee ajankohtaista nukketeatteria vapaan kentän nukketeatteritaiteilijoilta- ja työryhmiltä. Aura of Puppetsin ja Cirkon yhteistyöfestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa maaliskuussa 2017.

Aura of Puppets on Suomen tärkein nukketeatterialan verkosto. Yli 60 nukketeatteritaiteilijan yhteisö tekee nukketeatteria tunnetuksi ja edistää taiteilijoiden työskentelyä kotimaassa ja ulkomailla. Aura of Puppets palkittiin vuonna 2016 Näyttämötaiteen valtionpalkinnolla.

Cirko – Uuden sirkuksen keskus on toiminut nykysirkuksen edistäjänä ja kehittäjänä vuodesta 2002 ja on tunnettu korkeatasoisen kotimaisen ja kansainvälisen nykysirkuksen näyttämönä.

(Lähde: Oh My Puppetsin tiedote 11.3.2020)