Jättömaan helmi loisti kirkkaana – Sipola 11 -avajaiset Rovaniemellä

  • Sipola11:n avajaiset. (Kuva: Karoliina Paatos)
  • Sipola11:n avajaiset. (Kuva: Karoliina Paatos)
  • (Kuva: Karoliina Paatos)

Rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden Piste Kollektiivi avasi helmikuussa 2020 uuden esitystilan Sipola 11:n Rovaniemelle. Tilaa juhlistettiin avajaisviikolla tiistaista 11.2. aina sunnuntaihin 16.2. päivittäisillä useiden eri esitystaiteiden teoksilla, kohtaamisilla, yllätyksillä, musiikilla ja yhdessäololla.

Ohjelmisto kattoi laajalti Pisteen taiteilijoiden teoksia. Viikon aikana sirkusteosten ohjelmistossa olivat Agit-Cirkin Marjo Ylikorvan sooloteos Adorable Wife, Piste Kollektiivin ja Kallo Collectiven yhteistuotanto, Henna Kaikulan Only Bones 1.2A (demo) sekä Incredible Michael Might and His Amazing Magic Show. Viimeksimainittu teos on sirkustaiteilija Jenni Kallon ohjaama ja sirkustaiteilijoiden Mika Formusen ja Annu Nietulan sekä harmonikkataiteilija Tatu Kantomaan esittämä sirkus- ja taikaparodia. Myös ympäri maailmaa ihastuttanut, värikäs ja lämpöisä VauVanne-vauvasirkusesitys nähtiin pitkän tauon jälkeen taas Rovaniemellä.

Tanssija Marjo Selinin ja harmonikkataiteilija Tatu Kantomaan Meren yllä hiljaa yössä -tangokonsertissa keskityttiin musiikkilajin ytimeen. Avajaisviikolla sai myös ensi-iltansa nukketeatteritaiteilija Jose Salon Teatteri Liikutuksen paperiteatteriesitys Kissanristiäiset.

Lauantaina yleisöä ilahdutettiin myös yllätyksellisillä, esitystaiteellisilla teoilla kun kaksi kollektiivin jäsentä ottivat tarjoilijoiden Anskun ja Mervin hahmot koko illan kestäneessä performanssissa. Taidetilan pihalla jättömaalla, lumihankien keskellä nähtiin monitaiteinen, soiva ja palava performanssi.

Esityskertoja avajaisviikolla oli kaikkiaan 16. Ne houkuttelivat paikalle kaikkiaan 175 katsojaa.

Pisteen ylläpitämä Sipola11-taidetila soveltuu vapaan kentän esitystaiteilijoiden työskentelyyn ja lyhyille esitysvierailuille. Tila soveltuu myös esitysten harjoitteluun, työpajoihin ja kursseihin. Katsomo on 50 hengelle. Tilan korkeus on 5,7 m / 4 m ja harjoitusalueen ja esiintymisalueen koko 9,5 m x 9,5 m. Kollektiivi vuokraa mielellään tilaa myös muiden taideammattilaisten käyttöön ja kutsuu venyttämään sen rajoja. Hinnat ovat taiteilijaystävälliset ja vapaa kenttä on huomioitu erikseen hinnastossa. Tila on taiteilijavetoinen ja siellä ei ole pysyvää henkilökuntaa.

Lisätiedot ja tiedustelut: ja http://www.pistery.org