Are Nikkisen Haukivuoren Houdini – Aimo Leikkaan elämä ja kuolema

Aimo Leikas (1947 – 1976) oli haukivuorelainen illusionisti, kahlekuningas, hypnotisoija ja akrobaatti. Itseoppineen Leikkaan repertuaariin kuului hengenvaarallisia numeroita, kuten hirtto ja giljotiini. Leikas kuoli Hartolan syysmarkkinoilla 1976 tehdessään venäläistä rulettia.

Are Nikkisen tietokirja Haukivuoren Houdini (Like Kustannus) kuvaa itseoppineen Aimo Leikkaan elämää ja sirkusuraa. Kirjaa varten on haastateltu useita Leikkaan kollegoita, ystäviä, sukulaisia ja aikalaisia. Kirja kuvaa myös kotimaisen huvielämän historiaa. Leikas esiintyi useissa tivoleissa Suurosten Surmanajosirkuksesta Matti Sariolan Sirkukseen sekä kiersi seurojentaloilla ja muissa vastaavissa maaseudun esiintymispaikoissa. Hänen kollegoitaan olivat mm. tulennielijä Almico sekä taikurit Markku Purho ja Alexander Casso. Visuaalisesti rikas kirja sisältää paljon kuvia.

Nikkinen on aiemmin kirjoittanut Aimo Leikkaan elämästä Mikkelin teatterissa vuonna 2018 esitetyn näytelmän Haukivuoren Houdini.

Linkki Like Kustannuksen sivulle (siirryt toiselle sivustolle)

KIRJOITTAJASTA
Are Nikkinen (1978) on helsinkiläinen dramaturgi, käsikirjoittaja ja tietokirjailija.