Vaaran ammattilaiset: kolmiosainen dokumentti Race Horse Companysta Yle Areenassa

  • (Kuva: Yle)
  • (Kuva: Yle)

Ylen Kulttuuricocktail seurasi vuoden ajan Race Horse Companyn akrobaatteja Suomessa ja ulkomailla. Tuloksena oli kolmiosainen dokumenttisarja Vaaran ammattilaiset, joka on nyt katsottavissa Yle Areenassa.

Yle Areena: Vaaran ammattilaiset (siirryt toiselle sivustolle)

Dokumenttiin liittyvä oheisartikkeli on luettavissa Ylen sivuilla. (siirryt toiselle sivustolle)

Race Horse Company tekee rajuja temppuja anarkistisella huumorilla

Vaaran ammattilaiset on hektinen dokumenttisarja Race Horse Companyn akrobaateista, jotka tekevät nykysirkusta rajulla stunttimeiningillä vaaroja uhmaten. Ryhmän vanhimmat jäsenet ovat 35-vuotiaita, ja akrobaatin uran lukuisat kolhut ovat jättäneet jälkensä. Kauanko hurjaa menoa voi jatkaa vai pettääkö fysiikka? Race Horse Company on maailmalla tunnetuin suomalainen nykysirkusryhmä, joka kiersi vuoden 2019 aikana mm. Britanniassa, Keski-Euroopassa, Baltiassa ja Etelä-Koreassa Suomea unohtamatta. Reissareiden tyylin tunnuspiirre ovat rajut, vaaraa uhmaavat temput, joita on höystetty absurdilla ja anarkistisella huumorilla.