Sirkus Aikamoisen helmikuun uutisia: kiertue jatkuu, uusi yhteistuotanto SaboK

  • SaboK.
  • Circus I Love You, Leuven, Belgia. (Kuva: Minja Kaukoniemi)
  • Circus I Love You, Leuven, Belgia. (Kuva: Minja Kaukoniemi)

Circus I love you – kiertue jatkuu – uusi yhteistuotanto SaboK valmistuu

SaboK – Don’t leave me hanging -esitystä työstetään parhaillaan Tanskassa residenssissä Dynamo – Workspace for Circus -esitystilassa. Esityksestä nähdään demo Dynamossa 22.2.2020.

Virolaisen SaboK -ryhmän teos Don’t leave me hanging on Sirkus Aikamoisen yhteistuotanto. SaboK -ryhmän perustajajäsenet ovat Saana Leppänen ja Kert Ridaste, Tukholman sirkuskorkeakoulusta DOCH:sta 2018 valmistuneet uuden sukupolven sirkustaiteilijat. Kummankin taival akrobatian ja sirkuksen parissa on yli kahden vuosikymmenen mittainen.

Leppänen on suomalaisen nuorisosirkuksen kasvatti, joka löysi päälajinsa vertikaaliköyden 10-vuotiaana. Pariakrobatiakoulun omistajan poikana Ridaste on lapsesta asti harjoitellut päälajiaan pariakrobatiaa. Ridaste on yksi ensimmäisistä sirkusalan koulutuksen läpikäyneistä artisteista Virossa, ja nykysirkuksen ankkuroiminen Baltian maihin on yksi SaboK -ryhmän päätavoitteista. SaboK pyrkii luomaan nykysirkukselle vahvempia juuria ja uusia yleisöjä Baltiassa ja Pohjoismaissa, tuoden samalla lavalle nuorten taiteen ammattilaisten arvomaailmaa heijastavia kokonaisvaltaisia taideteoksia. Ridaste ja Leppänen työskentelevät myös Circus I love you -teoksen artisteina.

Lavalla Don’t leave me hanging -teoksessa Ridasteen ja Leppäsen kanssa on muusikko-säveltäjä Lars Schmidt. Esityksessä vertikaaliköyttä, cyr-rengasta ja dynaamista pariakrobatiaa sisältävät soljuvat koreografiat, lämmin ja intiimi valaistus ja rajun tunteellinen folk-henkinen äänimaisema tuovat katsojalle näkyväksi henkilöiden piilotettuja tunteita ja ystävyyden tuomaa turvaa kohdata ne. Ihmisten ympäröimänä hetkeen keskittyminen ja uskallus olla herkkä luovat vastapainoa rajun fyysiselle palolle sirkusta kohtaan. Esityksen ensi-ilta on vuoden 2020 aikana. Esityksen ennakkovaraaminen festivaalin, tapahtuman tai teatterin ohjelmistoon 2020-2021 -kaudelle on tällä hetkellä käynnissä. Ota yhteyttä tai tutustu projektiin enemmän osoitteessa www.duosabok.com

Circus I love you -esitys kiertueella Belgiassa ja Ranskassa – katso uusi traileri!

Sirkusteltan kanssa kiertävän Circus I love you -teoksen vuoden 2020 kiertue alkaa Brysselistä UP -festivaaleilta maaliskuussa. Teos jatkaa matkaansa tämän jälkeen Ranskaan. Kiertueaikataulu kesä-syyskuulle julkaistaan myöhemmin.

22., 26., 27., 28. ja 29. maaliskuuta Festival UP! Brysseli, Belgia
3., 4. ja 5. huhtikuuta Châteudun, Ranska
10., 11. ja 12. huhtikuuta Festival Temps fort Cirque du Quai, Angers, Ranska

www.circusiloveyou.com

Double Take Cinematic Circus videoi ja editoi Circus I love you -esityksen uuden trailerin! Kuvattu Circa-festivaaleilla Ranskassa lokakuussa 2019.