Milla Jarko – tutkailu sirkuksen olemuksen parissa jatkuu

Milla Jarko (Järvinen)

Tutkailu sirkuksen olemuksen parissa jatkuu. Tällä hetkellä kiintopisteenä tilat: esittävien elementtien, kuten ilma-akrobatian, sirkuksen vienti esityksille ei-niin-tyypillisiin tiloihin. Kiinnostaa sekä intiimit että julkiset tilat. Myös esityksen järjestäminen, tekeminen tässä ja nyt.

Maaliskuussa residenssiin Lapualle

Joulukuun 2019 esityksellinen tapahtuma Tiikeri esi-esitys yksiössä, silloisessa kodissani Helsingissä, oli läpeensä improvisoitu ja sai tutkailla uteliaasti käsillä olevaa tilannetta, toimia impulsiivisesti, mutta kaikkia eläviä kunnioittaen. Lapualla tarkoitukseni on tutkia edellä mainittua, samalla kaavalla, mutta päinvastaisessa tilassa, julkisessa. Esitys tai sirkuksellinen oleilu on vapaasti jokaisen katsojan seurattavissa tai ohitettavissa. Jossakin roikkuu rengastrapetsi. Sen alla tai yllä ehkä oleilee ihminen. Hän vain on siellä jonain kuulumattomana, mutta kukaan ei tiedä miksi. Tarvitseeko edes?
Residenssin julkisesta sekä itsenäisestä työskentelystä myös livestream-lähetyksiä.
https://www.facebook.com/millajarko/
Minne mieleni tekevi – pää alaspäin

365 videota Instagramissa tyypistä roikkumassa pää alaspäin (aloitettu 6.1.2020, päättyy 6.1.2021). Videot syntyvät hetkestä ja saavat toteutua heti, tulla julkisiksi esityksiksi. Usein valmista taideteosta tai toteutumaa edeltää suunnittelujaksot, taiteelliset prosessit, harjoitusjaksot jne. Asetetaan ehkä odotuksia ja luodaan merkityksiä jollekin, jonka olemassa olosta tai tapahtumisesta ei vielä tiedetä. Minne mieleni tekevi on projekti, joka kokeilee toisin päin – Menee, tekee ja tarkastelee mahdollisia, syntyviä merkityksiä matkan varrella ja jäljestä päin.
https://www.instagram.com/minnemielenitekevi/
Toinen tila -blogissa uusia kirjoituksia!

Sirkuslaisten alusta kirjoittaa, kertoa, jakaa, tunnustella, pohtia, vuodattaa, tsempata, kysyä, antautua, innostua, tallettaa, runoilla, tarkastella, ehdottaa… Tervetuloa tutustumaan. Kaikki kirjoittajat ovat toimijoita sirkuksen kentällä.
https://toinentila.vuodatus.net/

Onko sinulla jokin aihe, josta haluaisit kirjoittaa? Laita viestiä toinentila2019(at)gmail.com

Voisiko helmikuu helliä, vaikka sataisikin?
Ystävällisesti MillaJ