Liike ja tilallisuus kutoutuivat nuorten sävellyksiin Kuule, minä sävellän! 10-vuotisjuhlavuotena

Cirko – Uuden sirkuksen keskus osallistui ensimmäistä kertaa Kuule minä sävellän! -hankkeeseen, joka on Helsingin kaupunginorkesterin, Musiikkitalon, Radion sinfoniaorkesterin, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian, Suomen kansallisoopperan ja -baletin sekä New Yorkin filharmonisen orkesterin vuonna 2010 käynnistynyt yhteistyöprojekti, jossa jo yli 200 lasta ja nuorta on päässyt säveltämään eri soittimille ja lauluäänelle ammattisäveltäjien, eri alojen taiteilijoiden, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoiden ja musiikkikasvatuksen lehtorin opastuksessa.

Keskeisenä filosofiana on toteuttaa lasten ja nuorten visio sellaisenaan. Lopputuloksena syntyi yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta käsittelevä näyttämöteos, joka nähtiin ja kuultiin 30. tammikuuta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Sibafest-festivaalilla Musiikkitalon Sonore-salissa.

Lue lisää