Agenda – Art 2030 teoshaku

Agenda – Art 2030 teossarja avaa YK:n Kestävän kehityksen tavoiteohjelman 17 osa-aluetta taide- ja tiedeteoksen kautta poikkiyhteiskunnallisesti 17 taideteoksen keinoin, muun muassa tanssin, kuvataiteen, musiikin, performanssin, vuorovaikutustaiteen, runon, mielenilmaisun, liikkeen, sirkuksen, ympäristö- ja yhteisötaiteen, taidepajojen, virtuaalitodellisuuksien, äänitaiteen, videoiden, tarinoiden, installaatioiden, valojen, juhlien, ym., eli kaiken, minkä voi käsittää taiteeksi.  
 
Teoshakuun voivat osallistua yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt taustasta riippumatta. Hakija voi olla ammattilainen, harrastelija, ystäväporukka tai uusi tekijä, miltä tahansa taiteenalalta tai taiteistuneen tieteenalalta. Teoshakuun voi osallistua jo olemassa olevalla teoksella tai uudella. Tärkeintä on, että teos avaa yhtä tai useampaa YK:n Kestävän kehityksen tavoitetta.  
 
Toivomme kantaaottavia, uutta tulokulmaa tarjoavia, kysymyksiä herättäviä, koskettavia, puhuttelevia tai osallistavia teoksia Agenda 2030 tavoitteisiin liittyen. Ekologisuus ja yhdenvertaisuus ovat teossarjan keskeisiä arvoja. 

Teossarjan 17 teosta toteutetaan esitettäväksi Helsingissä (Töölönlahden ympäristössä julkisissa tiloissa ja kaupunkiympäristössä) viikolla 43 (19.10.-25.10.), lokakuussa 2020. Teossarja on osa Suomessa YK:n 75 v. juhlatapahtumia. 

Agenda – Art 2030 teossarjaan teoshaulla valituille teoksille on varattu kullekin 900 euron palkkio. Teosten oikeudet ja omistus säilyvät taiteilijalla. Mikäli teos on myytävänä teoksen myyntitulosta 20 % osoitetaan Suomen YK-liiton toiminnan tukemiseen. 

Kuratointi tapahtuu anonymisoidulla haulla ja kutsulla. Teossarjan valitaan teoshaun kautta kahdeksan teosta. Valintaprosessiin osallistuu Suomen YK-liiton henkilökuntaa, teossarjaan kutsuttuja taiteilijoita ja teossarjan esittämistilojen hallinnosta vastaavia tahoja. Teossarjan kuratointi ja taiteellinen sisältö ovat Marika Tomu Kaipaisen vastuulla.

Lue tarkemmin hakemisesta (siirryt toiselle sivustolle)

Teoshaku päättyy 08.03.2020 klo 23.59.  

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse osoitteeseen artagenda2030(at)gmail.com

Hakemuksen otsikon tulee olla Teoshaku. Hakemukset lähetetään yhtenä pdf-liitteenä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Valinnasta ilmoitetaan 31.03.2020 mennessä sähköpostitse.  
 
Lisätietoja: artagenda2030(at)gmail.com ja 040 137 2273.

(Lähde: Agenda – Art 2030 -tiedote)