Uusi taiteiden esitystila Rovaniemelle – jättömaan helmi, kulmikas ja kutsuva Sipola11 avautuu helmikuussa

  • Incredible Michael Might (Kuva: Mette Ylikorva)

Rovaniemeläinen ammattitaiteilijoiden Piste Kollektiivi avaa helmikuussa 2020 uuden esitystilan Sipola 11:n Rovaniemelle. Tilaa juhlistetaan avajaisviikolla tiistaista 11.2. aina sunnuntaihin 16.2. päivittäisillä useiden eri esitystaiteiden teoksilla, kohtaamisilla, yllätyksillä, musiikilla ja yhdessäololla. Avajaisviikolla on mahdollisuus nähdä ensi-iltansa saava Teatteri Liikutuksen Kissanristiäiset ja monia muita niin Pisteen omia kuin yhteistuotantojakin. Ohjelmisto kattaa laajalti Pisteen taiteilijoiden uusimmat teokset ja jo klassiset suosikit eri taidealojen ammattilaisilta paperiteatterista, nykysirkuksesta ja esinemanipulaatiosta akrobatiaan, vauvasirkukseen, nykytanssiin ja musiikkiin. Pääjuhla pidetään iltatilaisuutena lauantaina 15.2. Esitykset ja avajaisjuhla ovat avoimia kaikille ja Piste toivottaakin kaikki kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi.

Pisteen ylläpitämä Sipola11-tila toimii sen Rovaniemellä asuvien ja rovaniemeläislähtöisten, nykyisin kansainvälisillä kentillä toimivien vapaan kentän esitystaiteilijoiden työskentelyn keskuksena. Siellä luodaan, harjoitellaan ja tuodaan ensi-iltaan esitystuotantoja, pidetään yllä ammattitaitoa työpajoissa, treeneissä ja kohtaamisissa ja ollaan residenssissä yksin tai yhdessä. Tila soveltuu esitysten harjoitteluun, työpajoihin ja kursseihin ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen. Tila on tähän saakka ollut pääosin harjoituskäytössä, mutta on nyt valmistunut täysimääräiseksi esitystilaksi 50 hengen katsomoineen. Kollektiivi antaa mielellään tilan myös muiden taideammattilaisten käyttöön ja kutsuu venyttämään sen rajoja.

Ohjelmisto, liput ja lisätiedot: www.pistery.org ja https://www.facebook.com/PisteKollektiivi/ Esityksiin pääsee Kaikukortilla (kaksi paikkaa/esitys).

LISÄTIEDOT:
Tuottaja Laura Rekilä, p.0400 21 555 9 (parhaiten tavattavissa ti-to klo 10-15).

(Lähde: Piste Kollektiivin tiedote 28.1.2020)