Tanssiteatteri Auracon HELMIME-klubi 28. helmikuuta

  • Miriam Flick: Scientia (Kuva: Brigitte Flick)
Tanssiteatteri Auraco tuo miimin Helsinkiin – HELMIME-klubilla nähdään 28.2. useiden kotimaisten ja kansainvälisten miimikoiden esityksiä.

Tanssiteatteri Auraco tuo toisen taiteellisen johtajansa Kati Lehtolan johdolla Suomeen uutta nousukauttaan elävän miimin HELMIME-klubin muodossa perjantaina 28.2.2020. Auracon vuonna 2019 lanseeraamat HELMIME-tapahtumat avaavat ovia Keski-Euroopassa jo tutuksi tulleen miimin maailmaan nyt myös suomalaiselle yleisölle. 

HELMIME-klubilla nähdään maailmalla mainetta niittänyt berliiniläinen moderni miimikko Silent Rocco. Karismaattisesta ja herkästä tyylistään tunnettu Silent Rocco luo epätavallisella liikekielellään lavalle upeita ja koskettavia étudeita. Kati Lehtola tuo HELMIME-klubin lavalle uuden ja ajankohtaisen étuden Kello käy, jossa monisuorittaja joutuu kasvotusten kestämättömän elämäntapansa kanssa. Liikkeen ja tunteiden laajuudet vievät törmäyskurssille omien halujen ja maailman tarpeiden välillä.

Illan aikana lavalle nousevat myös miimikkopari Eliška Kasprzyk ja Tomáš Kasprzyk, joilta molemmilta nähdään duon lisäksi myös omat sooloteokset. Suomessa asuva pariskunta tunnetaan vahvoista tulkinnoistaan ja vaikeita aiheita kaihtamattomina esiintyjinä. Toinen berliiniläistaiteilija Miriam Flick kertoo tinkimättömän tyylinsä avulla hauskoja ja koskettavia tarinoita jokapäiväisestä elämästä, josta ei yllättäviä käänteitä puutu.

Miimi on sanaton taidemuoto, jossa esiintyjät luovat tarinoita ja asioita, tavaroita ja tunnelmia liikkeiden ja eleiden avulla. Illuusiot syntyvät tarkasti harjoiteltujen liikkeiden ja liikkumattomuuden kautta. Tässä sanojen ja tavaroiden täyttämässä maailmassa miimi luottaa mielikuvituksen voimaan – niin esiintyjien kuin katsojienkin. 

HELMIMEn taiteellinen johtaja Kati Lehtola on tanssija-miimikko, joka valmistui miimikoksi berliiniläisestä esittävien taiteiden Die Etage -koulusta. Koulutus antoi Lehtolalle vahvan teknisen taustan, laajat miimiverkostot ympäri maailman sekä anarkistisen asenteen miimin tekemiseen. 

Taiteilijat ovat tavattavissa esityksen jälkeen Nukketeatteri Sampon ravintolassa. 

Tanssiteatteri Auraco: HELMIME-klubi
pe 28.2.2020 klo 19:00
Suositusikäraja 12 vuotta. 

Nukketeatteri Sampo
Erottaja 7, Helsinki

Kesto: 
1 h 15min (ei väliaikaa)

Liput
Peruslippu 22 € / Alennusryhmät 16 € (sis. palvelumaksun)
https://www.ticketmaster.fi/event/helmime-klubi-lippuja/274213

Esiintyjät: 
Miriam Flick, Eliška Kasprzyk, Tomaš Kasprzyk, Kati Lehtola, Silent Rocco

Lisätietoja:
HELMIME-klubi
Tanssiteatteri Auraco
Facebook / Tanssiteatteri Auraco
Instagram / Tanssiteatteri Auraco

(Lähde: Tanssiteatteri Auracon tiedote 15.1.2020)