Milla Jarko: Jotain pitkäjänteistä, -kestoista ja alati keskeneräistä

Monisäikeinen pohdinta sirkuksen olemuksesta, olemisesta, tekijöistä ja toiminnoista jatkuu vuonna 2020. Mitä sirkus on? Mitä sirkus voi olla? Minne se voi mennä? Miten kohdata sirkus? Miten sirkus voi vaikuttaa, vaikuttua?

TIIKERI
yksi esitys takana, X määrä edessä

Lyhyesti: Tiikeri on monivuotinen sirkuksellinen performanssi, esityksellinen tapahtuma ja tutkielma. Se koostuu esi-esityksistä, kohtaamisista, osateoksista/residenssien suorista lähetyksistä (livestream), rinnakkaisteoksista sosiaalisessa mediassa ja kenties lopullisesta, näyttämöteoksesta Tiikeri.

1. Esi-esitys, eli mennyt elämä #Grauh tapahtui Järvisen yksiössä ja Milla Jarkon taiteilijasivulla livestream-lähetyksenä facebookissa, Helsingissä 13.joulukuuta 2019. Tämä esityksellinen, intiimikin tapahtuma, hetki, jaettiin yksiössä yhteensä yhdeksän osallistujan sekä x määrän livestream-lähetystä seuranneiden kesken.

Tapahtuma oli mielenkiintoinen kokemus, ja tarkoituksena on järjestää vastaavanlainen tilaisuus uudelleen kesällä 2020. Esi-esitys 2 etsii tapahtumapaikakseen vastaavanlaista, ei-esityksellistä tilaa, joka on kuitenkin astetta julkisempi kuin oma koti.

Katsojaterveisiä Tiikeristä:
”Keskittyä oliiviöljyn tuoksuun katkoksena ja vääjäämättömänä. Kiitos juhlista, oli kivaa!”
”Lapsena kun minulta kysyttiin, mikä minusta tulee isona, vastasin itsepintaisesti tiikeri. Esitys palautti metaforan pohdintaan. Kiitos inspiroivasta teekutsusta.”
”<3” Monivuotinen Tiikeri-projekti meinaa karata käsistä. On siis hyvä yrittää tiivistää, summata alati lohkeilevia ajatuskeloja. ”Kunnes se sitten taas karkaa käsistä, ja sitten mä taas yritän tiivistää.” For now, Tiikeri tutkailee yksilön aikaa ja brändäytymisen taikaa. Tiikerin rinnakkaisteosta, Minne mieleni tekevi – pää alaspäin (365 videota tyypistä roikkumassa pää alaspäin), voi seurata instagramissa @minnemielenitekevi. (siirryt toiselle sivustolle) TAI kenties törmätään tapahtumapaikalla!

Ps. Täällä (https://toinentila.vuodatus.net/) on sirkuslaisten alusta kirjoittaa, kertoa, jakaa, tunnustella, pohtia, vuodattaa, tsempata, kysyä, antautua, innostua, tallettaa, runoilla, tarkastella, ehdottaa…Tervetuloa tutustumaan. Kaikki kirjoittajat ovat toimijoita sirkuksen kentällä. Haluatko kirjoittaa? Laita viestiä toinentila2019(at)gmail.com

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!