Kallo Collectiven vuosi alkaa ensi-illalla Tanskassa

  • Pendulum.

Kallo Collectiven vuosi 2020 käynnistyy Tanskan Odensessa Pendulum-teoksen ensi-illalla. Luis Sartori do Valen ja Thom Moncktonin ensimmäinen yhteistyö Pendulum saa maailman ensi-iltansa Dynamo Workspacessa 31.1.2020. Esitykset jatkuvat 2.2.2020 asti.

Pendulum perustuu keinuvan liikeen tutkimiseen, jonka lavastuksellisina elementteinä nähdään mm. keinutuolit ja kauhuelokuvien estetiikka luo näyttämökuvaa. Valosuunnittelusta vastaa Jere Mönkkönen ja äänimaailmasta Petteri Rajanti. Teoksesta nähtiin 25 minuutin mittainen demoversio NouNous-festivaalilla joulukuussa. Sitä ennen Thom Monckton ehti päättää esitysperiodin Salzburgissa 6.1., osana Winterfest-festivaalia. Only Bones v1.0 nähtiin festivaalilla yhteensä 20 kertaa. Esitykset olivat pääasiassa loppuunmyytyjä.

Kallo Collectiven kolmatta kertaa järjestämä NouNous Festival joulukuussa 2019 teki oman historiansa yleisöennätyksen, kiitos siitä kaikille esiintyjille, yleisölle ja talkoolaisille. Festivaalin 16 esityksestä 7 oli loppuunmyytyjä. Festivaali jatkuu vuonna 2020, ja tuleva ohjelmisto julkistetaan tulevan kevään aikana.

Helmikuussa Sampo Kurpan Only Bones v1.1 nähdään Meksiko Cityssä 2.-23.2., ja tällä hetkellä Trygve Wakenshaw’n Only Bones v1.4 pyörii London Mime -festivaalilla. Thom Moncktonin luoma konsepti on ollut suosittu ja saa jatkoa uusina versioina myös tulevaisuudessa kunkin taiteilijan omana versiona.

Seuraathan esityskalenteriamme: kallocollective.com/calendar