Immersiivisen teatterin työpaja 10.-12.4.2020 (Helsinki)

Työpaja opettaa immersiivisten, osallistavien ja pelillisten esitysten teoriaa ja erityisesti käytäntöä. Immersiiviset esitykset käsitetään usein esityksinä, jotka upottavat katsojan teoksen näyttämökuvaan, mutta laajemmin ymmärrettynä ne tarkoittavat esityksiä, jotka haastavat esitysten tavanomaisen suhteen yleisöön. Osallistavat esitykset tarkoittavat laajaa kirjoa esityksiä, jotka käyttävät mm. pelisuunnittelun ja aktivismin keinoja laajentamaan perinteistä esityskäsitystä.

Työpaja keskittyy immersiivisten, osallistavien ja pelillisten esitysten suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Työpajassa opit
– Ottamaan esityksen kontekstin konkreettisesti osaksi taiteellista työskentelyä
– Osallistavien esitysten poliittisia ulottuvuuksia
– Pelisuunnittelua ja osallistamisen mekanismeja esittävissä taiteissa
– Intimiteetin ja sen rajojen neuvottelua
– Moniaistisen esiintymisen tekniikkaa suhteessa osallistujaan
– Aistimaan ja ymmärtämään esityksen ympäristön merkityksenluojana

KEILLE: Työpaja on suunnattu erityisesti esittävän taiteen ammattilaisille ja opiskelijoille. Mikäli et kuulu näihin lähetä ennen ilmoittautumistasi lyhyt motivaatiokirje osoitteeseen

ILMOITTAUTUMINEN JA MAKSU: Molemmat tapahtuvat suoraan Kaiken keskuksen verkkokaupassa osoitteessa holvi.com/shop/everything

AIKA JA PAIKKA: Pe 10. 4. klo 18 – 22, la 11. 4. klo 13. 30 – 17. 30 ja su 12. 4. 2020 klo 13.30 – 17.30 Eskus – Esitystaiteen keskus, Puhdistamo (rakennus nro 6) 2. krs. Virallinen osoite: Kaasutehtaankatu 1/33.

HINTA: 100 €

OPETTAJA: Sami Henrik Haapala on näyttelijä FIA, tanssija, esitystaiteilija, antropologi ja dj. Hän on tuottanut, ohjannut ja esiintynyt 20 vuoden ajan sekä instituutioissa että vapaalla kentällä Suomessa ja kansainvälisesti. Hän viimeistelee parhaillaan taiteellista väitöskirjaa Taideyliopiston Teatterikorkeakouluun aiheenaan immersiiviset esitykset ja peliesitykset. Hän on Kaiken keskuksen taiteellinen johtaja.

www.samihenrik.me
www.kaikenkesk.us