Suomen Assitej ry:n uusi hallitus ja puheenjohtaja valittu

Lasten- ja nuortenteatterijärjestö Suomen Assitej ry sai uuden hallituksen ja puheenjohtajan yhdistyksen syyskokouksessa 2.12.2019! Vuonna 2020 järjestön hallituksessa toimivat IIvo Baric, Heini Kiamiri, Inka Kunnala, Irina Pulkka, Riikka Siirala ja Elina Terho. Suomen Assitej ry:n puheenjohtajaksi valittiin Pisko Aunola.

Alla puheenjohtajan lyhyt esittäytyminen:

Pisko Aunola on lapsille ja nuorille suunnatun esittävän taiteen ja taidekasvatuksen asiantuntija. Hän on työskennellyt Tanssiteatteri Hurjaruuthin markkinointipäällikkönä ja yleisötyövastaavana vuodesta 2007. Hurjaruuth tunnetaan erityisesti legendaarisesta Talvisirkuksesta, mutta myös kansainvälisistä festivaaleistaan ja monipuolisesta yleisötyöstä.

Aiemmin Pisko on työskennellyt mm. Teatterimuseon tiedottajana ja erilaisissa tehtävissä teatterin ja taidekasvatuksen, erityisesti sirkuksen ja sanataiteen parissa. Pisko on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineenaan teatterin ja draaman tutkimus. Hän on valmistunut myös teatteriopettajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja opiskellut sirkustaidetta Lahden käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa (nykyinen Koulutuskeskus Salpaus).

Hän suhtautuu intohimoisesti lapsille ja nuorille suunnattuun esittävään taiteeseen, sen saavutettavuuden parantamiseen ja arvostuksen lisäämiseen sekä taidekasvatukseen ja erityisesti yleisötyöhön. Hän on ollut yli 15 vuotta mukana kehittämässä alaa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Assitejn hallituksen jäsen Pisko on ollut vuodesta 2019.