Sirkus Faktorin residenssihaku 9.12.2019-6.1.2020

Sirkus Faktori on Tampereella toimiva sirkusalan yhdistys. Toiminnan tarkoituksena on koota alueen sirkusammattilaisia, -aktiiveja, -harrastajia sekä muuten alalla toimivia henkilöitä yhteen edistääksemme sirkusalan ammattiyhteisön kehittymistä Tampereella.

Tällä hetkellä Sirkus Faktori tarjoaa ilmaisia treenivuoroja, kurssitoimintaa, taiteilijaresidenssejä ja järjestää sirkustapahtumia.

Nyt Sirkus Faktori tarjoaa residenssejä keväälle 2020. Tarjolla on yksi viikon (5 päivää) mittainen residenssi-jakso Tampereen Hiedanrannassa Kulttuurikeskus Kuivaamossa. Kuivaamossa mahtuu harjoittelemaan kaksi ryhmää samanaikaisesti tilan eri puolilla. Lisäksi tarjoamme joko yhden neljän viikon tai kaksi kahden viikon residenssiä Orivedellä Vanhalla juna-asemalla. Oriveden tilassa ei ole kiinnitysmahdollisuuksia mutta viereiseltä Taiston talolta löytyy sekä ilma- että lattiapisteet. Taiston salia on mahdollista varata residenssijakson aikana. Oriveden tilaa on mahdollista hakea myös esimerkiksi suunnittelu- tai kirjoitustyöhön.

Tarjoamme tilan lisäksi mahdollisuuksien mukaan myös muuta apua ja tukea. Voimme esimerkiksi harkinnanvaraisesti ja rahoituksestamme riippuen osallistua esim. matkakuluihin.

Residenssiä ei myönnetä ainoastaan perusharjoitteluun, jota voi toteuttaa missä vain yhteisessä harjoitustilassa.

Kulttuurikeskus Kuivaamo

  • Ajalle 01.-05.03.2020
  • Vanha tehdas, jossa tilaa yhteensä noin 2000 m2. Tilan voi jakaa kahteen eri osaan verhoilla, jolloin myös mahdollista, että kaksi eri ryhmää harjoittelee yhtäaikaisesti.
  • Alaosa on korkeudeltaan 10 m, kaksi ilmapistettä ja nuoran kiinnityspisteet.
  • Yläosa on korkeudeltaan 6 m, 3 ilmapistettä sekä nuoran kiinnityspisteet.

Oriveden vanha juna-asema

  • Joko yksi 4 viikon mittainen tai kaksi 2 viikon mittaista residenssiä
  • Aikavälillä huhti-toukokuu 2020
  • Mitat: n. 6 m x 8 m
  • Korkeus n.4 m
  • Juna Tampereelta 24 min.
  • Tilaan ei voi tehdä kiinnityksiä

Hakemus

Kirjoita tiivis kuvaus työryhmästänne sekä projektistanne. Kuvauksesta tulee käydä ilmi tekniset ja muut mahdolliset tilalliset tarpeet. Mainitse myös selvästi haetteko Kuivaamon vaiko Oriveden tilaa.

Toivomme residenssivierailtamme myös avointa tilaisuutta residenssijakson aikana jolloin voitte joko avata työskentelyänne tai osallistaa paikallisia ja aiheesta kiinnostuneita. Kerrothan hakemuksessa minkälaisen julkisen tapahtuman haluaisitte järjestää residenssijaksonne päätteeksi esim. demo, taiteilijatapaaminen, työpaja…

Lähetä hakemus sähköpostiimme maanantaihin 06.01.2020 mennessä.

Tarkemmat kyselyt tiloista ja muut kysymykset voi lähettää samaan osoitteeseen.