Agit-Cirkin 2019: kaksi ensi-iltaa, lukuisia esityksiä sekä uusi festivaali

Agit-Cirkin mennyt vuosi on ollut täynnä toimintaa. Vuoteen on mahtunut kaksi uutta ensi-iltaa, olemassa olevien teosten esittämistä kotimaassa ja kansainvälisillä markkinoilla, sekä uuden festivaalin järjestäminen.

2+2+2-teoksen ensi-ilta oli 15.11 Stoa Kulttuurikeskuksessa, teosta kohtaan on osoitettu kansainvälistä kiinnostusta ja kiertuetta järjestetään vuosille 2020 ja 2021.

Adorable Wife -teoksen ensi-ilta oli Radanvarsi-festivaaleilla Turussa 19.5. Teos herätti mielenkiintoa ja sai erittäin hyvän arvostelun Turun Sanomat lehteen. Teokselle etsitään esityspaikkoja Suomesta.

Väkevä & Lyydia -teokset kiersivät kesäkaudella kotimaan tapahtumissa, sekä ulkomaisilla festivaaleilla.

Agit-Cirk perusti jo historiansa toisen festivaalin, Birch-festivaalin, joka järjestettiin Lontoossa 4.10. Festivaali tukee ja tuottaa kokeellisia monitaiteellisia teoksia ja taiteilijoita. Tapahtuma on monikeskustainen ja Lontoon tapahtuman jälkeen tapahtuma on tarkoitus järjestetää myös muualla sekä Suomessa että ulkomailla. Tapahtuma pyrkii olemaan paikallisesti pieni ja saavutettava, taiteellisesti kunnianhimoinen ja monikeskeisyyden kautta kansainvälinen.

Agit-Cirk palkkasi yhdessä Race Horse Companyn kanssa marraskuussa uuden tuottajan Aapo Markkulan. Aapon löytää parhaiten Agitin ja Race Horse Companyn uudesta yhteisestä toimistosta Karjalatalolta osoitteesta Käpylänkuja 1.

Agitin toiminta hiljenee joulua kohden, mutta uuden vuoden jälkeen on jälleen täysi tohina päällä. Sakari Männistö harjoittelee tammikuussa tulevaa teosta Ghost Town, jonka ensi-ilta on vuonna 2021, teos on Makeshift Companyn tuotantoa, jossa Agit-Cirk on yhteistyökumppanina.

Agit-Cirkin tuottama JONG, Lotta Wennäkosken säveltämä teos Jonglöörille ja Kamariorkesterille, esitetään Tammikuussa Kuopiossa, Kuopion Kaupunginorkesterin kanssa. JONG kantaesitettiin jo vuonna 2013 ja sitä on sen jälkeen esitetty mm. Tapiola Sinfonietan, Lapin Kamariorkesterin, Jyväskylä Sinfonietan, Vaasan Kaupunginorkesterin ja Avanti! -orkesterin kanssa.

Vuoteen 2019 on mahtunut mukaan myös paljon muita projekteja ja yhteistyötahoja. Agit-Cirk haluaakin kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa hyvää joulua ja menestystä uuteen vuoteen!

(Lähde: Agit-Cirkin tiedote 8.12.2019)