Sosiaaliselle sirkukselle ja Sirkus Magentalle Nuorisotyön menetelmät -tunnustus

  • Tunnustuksen vastaanotto Allianssi-talolla.
(Kuva: Sosiaalinen sirkus ja Sirkus Magenta sekä Aspa-säätiön ja Mielenterveyden keskusliiton Omat avaimet -projekti saivat Nuorisotyön menetelmät -tunnustuksen 2019. Noa Rönkkö ja Hanne Kauppinen (kaksi vasemmalta) vastaanottivat tunnustuksen nuorisotyön viikon päätapahtumassa Allianssi-talolla.)

Sosiaalinen sirkus sai hienon kunnianosoituksen, kun Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry myönsi Sirkus Magentalle Nuorisotyön menetelmät -tunnustuksen. Magenta vastaanotti tunnustuksen 11.10.2019 Allianssi-talolla. Tunnustus nostaa esiin ja levittää nuorisoalan hyviä käytäntöjä ja menetelmiä sekä parantaa nuorisotyön laatua ja tunnettavuutta.

Suomessa toimii aktiivinen sosiaalisen sirkuksen verkosto. Sosiaalisen sirkuksen toimintaa järjestävät Sirkus Magentan (Helsinki ja pääkaupunkiseutu) lisäksi ainakin Oulun Tähtisirkus, Kulttuurikeskus Pii Poo (Lempäälä), Lifecircus Tampere, Monitaideyhdistys Piste (Rovaniemi), Taidekoulu Estradi (Lappeenranta), Sorin Sirkus (Tampere) sekä Espoon sirkus- ja teatterikoulu ESKO.

Verkoston toimijat tekevät yhteistyötä valtakunnallisissa hankkeissa ja sosiaalisen sirkuksen jaoston kautta. Tällä hetkellä käynnissä on Lasten ja nuorten säätiön hallinnoima Sirkuksesta siivet elämään -hanke (ESR): www.nuori.fi/toiminta/sirkuksesta-siivet-elamaan (siirryt toiselle sivustolle). Siivet-toiminnassa maahanmuuttajataustaiset nuoret vahvistavat sosiaalisen sirkuksen avulla elämäntaitojaan kuten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja rohkeutta sekä suomen osaamista. Lue lisää blogista: www.nuori.fi/2019/10/09/merkintoja-kaverukset-loysivat-suunnan-sirkuksesta (siirryt toiselle sivustolle)

Nuorten hyvinvoinnin tukeminen on yksi Magentan tärkeimmistä tavoitteista. Tällä hetkellä Magenta työskentelee muun muassa sateenkaarinuorten, kehitysvammaisten ja autismikirjolla olevien nuorten aikuisten sekä vaativan erityisen tuen opiskelijoiden kanssa.