Sörkän säkenöivä sirkus: Supersankarit (Sirkus Magenta ja Helsingin nuorisopalvelut)

Sörkän säkenöivä sirkus on erityisnuorten sirkus- ja teatteriryhmä, jonka ohjauksesta vastaavat Sirkus Magenta ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut. Ryhmä valmistaa esityksen, jossa nähdään huikeita supersankareita, erityisiä voimia ja tarinoita ystävyydestä. Esitykset ovat osa kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien teemaviikkoa ja Disability Day Art & Action -festivaalin ohjelmaa: https://disabilityday.net/sorkan-sakenoiva-sirkus (siirryt toiselle sivustolle). Pue oma supersankariasu päälle ja tule maksuttomiin esityksiin 30.11. ja 3.12. Narrin näyttämölle!

Sirkus Magenta ja Helsingin nuorisopalvelut käynnistivät keväällä 2019 maksuttoman sirkus- ja teatteriryhmän, johon ilmoittautui joukko kehitysvammaisia tai autismikirjolla olevia nuoria. Osalla on pitkäkestoista taideharrastus- ja esiintymistaustaa, osa kaipasi hauskaa tekemistä ja sosiaalisia kontakteja. Taidetoiminnassa lähdetään liikkeelle osallistujien omasta kokemusmaailmasta: millaisia supervoimia itse kullakin on? Millaisissa tilanteissa voi tarvita toisen apua tai rohkaisua?

Ryhmä tutustuu akrobatiaan, jongleeraukseen ja muihin sirkuslajeihin sekä tekee luovia ilmaisuharjoitteita. Osallistujat työstävät sisällön yhdessä ja vaikuttavat kaikkiin esityksen vaiheisiin ryhmän nimestä roolituksiin ja vuorosanoihin. Projektissa kokeillaan ja kehitetään soveltavan sirkustaiteen ja teatterin menetelmiä erityistä tukea tarvitsevan kohderyhmän kanssa. Tavoitteena on lisätä saavutettavaa taidetoimintaa sekä levittää tietoisuutta erityisryhmien tekemästä esittävästä taiteesta. Ryhmää ohjaavat sirkusohjaaja Silja Kyytinen (Sirkus Magenta) ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Laura Mboup (Helsingin kaupungin nuorisopalvelut).

MAKSUTTOMAT ESITYKSET:

Esitykset ovat lauantaina 30.11. klo 14.30 ja tiistaina 3.12. klo 13.30. Esitykset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia (huom., ikäraja tarkentuu myöhemmin). Kesto: noin 30 min. Esityspaikka: Narrin näyttämö (Sörnäisten rantatie 31, Helsinki).
Tapahtuma Facebookissa (siirryt toiselle sivustolle)

ESTEETTÖMYYS JA ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN (PYÖRÄTUOLILLA SAAPUVAT JA RYHMÄT):
Pyydämme yli viiden hengen ryhmiä ja pyörätuolilla saapuvia ilmoittautumaan ennakkoon: . Narrin näyttämö on esteetön, mutta pyörätuolipaikkoja on rajoitetusti. Näyttämö sijaitsee 3. kerroksessa. Tilassa on hissi. Esteettömyystiedot: https://palvelukartta.hel.fi/unit/8054

YHTEISTYÖKUMPPANIT JA TUKIJAT:
Yhteistyökumppanit: Sirkus Magenta, Helsingin kaupungin nuorisopalvelut ja Kehitysvammatuki 57. Tilat: Helsingin kaupunki ja Cirko – Uuden sirkuksen keskus. Rahoitus: Taiteen edistämiskeskus ja Kehitysvammaisten tukiliitto.

MEDIA JA HAASTATTELUPYYNNÖT:
Median on mahdollista tulla ennakkoon sovitusti seuraamaan ryhmän harjoituksia sekä haastattelemaan ohjaajia ja osallistujia. Lisätiedot sekä haastattelu- ja kuvapyynnöt: