Soriferia vie aavikkoseikkailuun

Sorin Sirkuksen vuotuinen joulushow-esitys johdattaa katsojat tänä vuonna seikkailuihin aavikolle ja villiin erämaahan. Soriferia saa ensi-iltansa 22. marraskuuta ja sitä esitetään yhteensä 22 kertaa 6.1.2020 saakka.

Esitys kertoo mystisestä tehtaasta ja erämaassa asuvista heimoista. Maneesille marssitetaan villejä vimpaimia ja alkukantaisia aavikko-olioita. Esikuvallisina lähtökohtina ovat olleet villi länsi, steampunk-tyylisuuntaus ja useat fiktiiviset aavikkokertomukset.

– Olemme halunneet yhdessä nuorten kanssa etsiä mielenkiintoisia fiktiivisiä maailmoja, joista löytyy sekä tarinallisia elementtejä että sirkuslajeihin sopivia aiheita, ohjaaja ja sirkustirehtööri Taina Kopra kertoo.

Soriferian pääosassa ovat Sorin Sirkuksen esiintyvät-ryhmän taidokkaat nuoret sirkusharrastajat, joita nähdään lavalla tänä vuonna 22. Erilaisten akrobatia- ja tasapainonumeroiden lisäksi esityksessä nähdään ensimmäistä kertaa Sorin Sirkuksen historiassa Korean Swing -sirkusnumero.

Soriferian sirkusteknisestä suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Jouni Kivimäki. Valosuunnittelusta vastaa Eero Auvinen, pukusuunnittelusta Kitte Klemettilä ja lavastussuunnitelusta Oskari Löytönen. Tanssikoreografioista vastaa Marjo Terästö. Esityksen musiikista vastaavat Juho Fabrin ja Joona Kukkola.