Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto käynnistää esityshaun kevään 2020 ohjelmistoon

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto hakee esityksiä ja konsertteja kevään 2020 ohjelmistoon. Avoin haku on suunnattu kaikille teattereille, orkestereille sekä esittävän taiteen vapaan kentän toimijoille.

Hakuaika on 4.11.-30.11.2019. Sähköisen hakulomakkeen voi täyttää osoitteessa: kulttuuritoimistoroi.artcurator.io

Myöhästyneitä tai muilla keinoilla toimitettuja hakemuksia ei huomioida.

Rovaniemen kaupungin kulttuuripalveluissa toimiva kulttuuritoimisto vastaa yleisten kulttuuripalvelujen tuottamisesta Rovaniemen laajalla kaupunkialueella. Kuntien kulttuuritoimintalain mukaisesti tavoitteena on tuottaa eri kohderyhmille monipuolista kulttuuritarjontaa, joka tukee yhdenvertaista taide- ja kulttuuripalvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä vahvistaa kuntalaisten osallisuutta ja kulttuurin ja taiteen ammattimaisia toimintaedellytyksiä.

Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto järjestää kulttuuripalveluita alueen kouluissa, päiväkodeissa, ikäihmisten päiväkeskuksissa ja ympärivuorokautisen hoivan yksiköissä, Rovaniemen kylien alueella sekä keskustan matalan kynnyksen toimipaikoissa kuten kulttuuritalo Wiljamissa, Mondella ja Rovaniemen kaupunginkirjastolla. Kulttuuritoimiston säännölliseen toimintaan kuuluu mm. TÄ! -kulttuuriklubi, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä esittävän taiteen kentältä.

Valinnassa kiinnitetään huomiota taiteellisen laadun ohella siihen miten esitykset ja konsertit soveltuvat vaihteleviin esitystiloihin ja kiertuetoimintaan. Ohjelmistoon valittujen hakijoiden kanssa neuvotellaan ja sovitaan erikseen käytännön yksityiskohdista sekä aikatauluista.

(Lähde: Rovaniemen kaupungin tiedote 1.11.2019)