Maailman ensi-illassa nykysirkusteos Luulosairaat ja Taidetestaajat-hanke marraskuussa Espoon Kaupunginteatterissa

  • Luulosairaat. (Kuva: Kalle Nio)

Leikkisä ja riehakas uusi suomalais-norjalainen nykysirkusteos Luulosairaat ja Taidetestaajat-hanke marraskuussa 2019 Espoon Kaupunginteatterissa.

Marraskuussa 2019 noin 1400 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Uuttamaata pääsee katsomaan Espoon Kaupunginteatterin nykysirkusesitystä Luulosairaat. Molièren klassikkonäytelmän sanattomassa nykysirkusversiossa jonglööri, trapetsitaiteilija ja tanssija juhlivat epäonnistumisia.

Taidetestaajat on Suomen historian suurin nuorten kulttuurihanke, jossa kaikille Suomen 8.-luokkalaisille tarjotaan kaksi ikimuistoista taide-elämystä koulupäivän aikana. Espoon Kaupunginteatteri on mukana Suomen kulttuurirahaston rahoittaman hankkeen kolmannella kaudella lukuvuonna 2019 – 2020.

Löyhästi Molièren viimeiseen näytelmään (La Malade Imaginaire) pohjaava teos leikittelee kepeästi kuolemisen eri muodoilla. Naïve Man Company on suomalais-norjalainen esittävän taiteen kollektiivi, joka keskittyy teatteritaiteen heavy-klassikoiden uudelleen pyörittelyyn ja pöllyttämiseen sirkustaiteen vinkkelistä.

Lavalla nähdään pitkän uran tehnyt arvostettu norjalainen tanssija Terje Tjøme Mossige, Hän on työskennellyt myös näyttelijänä sekä koreografina ja hänen töitään on esitetty ympäri maailman. Saksalainen trapetsitaiteilija Bellina Sörensson on valmistunut arvostetusta ranskalaisesta sirkuskoulusta Centre National des Arts du Cirque ja työskennellyt sen jälkeen sirkustaiteilijana lukuisien eri ryhmien kanssa eri puolilla Eurooppaa. Race Horse Companysta tutun monipuolisen sirkustaiteilija Kalle Lehdon taitoihin kuuluu niin akrobatia, jongleeraus kuin break-dancekin. Teoksen ohjaa yksi suomalaisen nykysirkuksen kärkinimistä, Maksim Komaro, jonka teoksia on nähty ympäri maailmaa, yli 40:ssä eri maassa.

Esitys saa Taidetestaajissa 20.11.2019 maailman ensi-iltansa.

Luulosairasta on lisäksi kolme esitystä, jotka ovat yleisölle avoimia.

Esitykset Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa (Tapiola)
ke 20.11. klo 19, la 23.11. klo 14 & klo 18

Ohjaus Maksim Komaro
Dramaturgia Sverre Waage
Valosuunnittelu Juho Rahijärvi
Lavastus Pavla Kamanová
Näyttämöllä Kalle Lehto, Terje Tjøme Mossige, Bellina Sörensson
Tuotanto Naïve Man Company, Circo Aereo, Cirkus Xanti

Lisätiedot:
Karoliina Kuosmanen, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö / Espoon Kaupunginteatteri
, puh. 050 4115936

(Lähde: Espoon Kaupunginteatterin tiedote 29.10.2019)