Lumo Companyn YlösAlas-koulukiertue tuo sirkusta Etelä-Karjalan peruskouluihin

  • (Kuva: Mikko Pirinen)
  • (Kuva: Mikko Pirinen)

Lumo Company kiertää marras-joulukuussa 2019 Etelä-Karjalan kouluja sirkusesityksellään YlösAlas. 49 esityksen kiertue toteutetaan Suomen kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahaston tuella ja tarjotaan kouluille ilmaiseksi. Kiertue alkaa 4.11. ja se päättyy 12.12.

YlösAlas on lapsille ja nuorille suunnattu noin 25 minuutin sirkusteos, joka kertoo tarinan kasvamisesta ja oman epävarmuuden kanssa kamppailemisesta. Esitys on kiusaamisen vastainen kokonaisuus. Lavalla nähdään kaksi sirkusartistia, jotka kertovat tositapahtumiin pohjautuvia, koskettavia tarinoita ystävyydestä, luottamuksesta ja kiusaamisesta lämmöllä ja huumorilla höystettyinä. He yhdistävät tarinankerronnan sirkukseen ja teatteriin tuoden lavalle ajatuksia ja tunteita herättävän teoksen. Teoksen tavoitteena on taiteen keinoin kasvattaa koululaisten ymmärrystä kiusaamisesta ja sen monimuotoisuudesta ja samalla rohkaista nuoria olemaan omia itsejään ja uskomaan unelmiinsa.

YlösAlas on saanut ensi-iltansa 14.12.2015, jolloin Lumo Companyn perustajajäsenet Hanna Moisala ja Heidi Niemi esittivät teoksen Olhavan koulussa, Iissä. Nyt teoksessa esiintyvät lappeenrantalaiset sirkusartistit Elina Raasakka ja Sini Napari. Aiemmin esityksen on nähnyt n. 12 000 koululaista Pirkanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Etelä Pohjanmaan alueilla.

Katso traileri: