ALV – Mikä, miksi, miten? Koulutus arvonlisäverosta esittävän taiteen ammattilaisille 9.12.

1.4.2019 alkaen esiintyvillä taiteilijoilla on ollut mahdollista hakeutua arvonlisäveron piiriin. Tanssin talo ja PRAGMA Helsinki järjestävät yhteistyössä aiheesta koulutuksen, jossa käsitellään sitä, mitä tämä muutos käytännössä tarkoittaa. 
 
Koulutuksen vetää PWC:n Marja Hokkanen, jolla on yli 20 vuoden kokemus veroasiantuntijana monipuolisissa tehtävissä eri organisaatioissa. Hän on työskennellyt eri sektoreilla toimivien yritysten kanssa ja vastannut vaativista kansallisista ja kansainvälisistä verotusta ja verolainsäädäntöä koskevista hankkeista. Hokkanen on kouluttanut sekä veroasiantuntijoita että yritysten ja julkisyhteisöjen henkilöstöä erityisesti arvonlisäverotukseen liittyvissä kysymyksissä. 
 
Koulutus pidetään maanantaina 9.12.2019 Tanssin talon uudessa harjoitussalissa Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1 A, kolmas kerros) klo 15-17.
 
Ota mukaan omat kysymyksesi aiheesta, voit myös lähettää niitä jo etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta.
Ilmoittaudu oheisen linkin kautta 5.12. mennessä: https://forms.gle/Hu8BDKhehwXooFLe6 (siirryt toiselle sivustolle)
 
Tervetuloa!

Tanssin talo on Suomen ensimmäinen tanssille omistettu näyttämö, joka aloittaa esitystoiminnan Kaapelitehtaalla Helsingissä syksyllä 2021. Talon rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2019 ja arvioitu rakennusaika on kaksi vuotta, mutta Kaapelitehtaan A-rappuun remontoitu harjoitussali on jo käytössä. Tanssin talo on ollut liiketoiminnasta arvonlisäverovelvollinen 1.1.2016 alkaen.

PRAGMA Helsinki on uusi tuotanto-, managerointi- ja agentuuripalveluita tarjoava toimija esittävän taiteen kentällä. Se on syntynyt Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten kaksivuotisesta välittäjäportaan kehittämishankkeesta, joka on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema. Tällä hetkellä PRAGMA Helsingin asiakkaina on yhteensä seitsemän tanssi- ja sirkusryhmää sekä -taiteilijaa. PRAGMA on ollut toiminnastaan arvonlisäverovelvollinen 1.10.2019 alkaen.