NouNous Festival kolmatta kertaa Cirkossa 3.-8.12.2019

  • Jenni Kallo
  • Les Rois Vagabonds
  • Dirt ja Attraction Capillaire
  • KWALK (Kuva: Gemma Tweedie)
  • The Receptionists

NouNous Festival on taas täällä! Perinteisesti joulukuun ensimmäisellä viikolla järjestettävä festivaali riemastuttaa jälleen kaikkia komiikan ystäviä. Kallo Collectiven järjestämä festivaali tuo Helsingin Suvilahteen kansainvälistä ja kotimaista fyysisen komedian parhaimmistoa. Vuoden teatteriteko -palkintoehdokas jatkaa rohkeasti komiikan ja fyysisen ilmaisun juhlintaa tämän vuoden ohjelmistollaan.

Festivaaliviikon aloittaa suositun teoskonseptin uusin versio; Only Bones v1.3 – Jenni Kallo. Loistava komedienne yllättää tässä teoksessa neliömetrin tilassa niin yleisön kuin itsensä. Maailman ensi-illasta on vain kolme esitystä Maneesin 50-hengen Marianneteltassa, joten liput kannattaa varata ajoissa.

Yli 600 kertaa esitetty runollinen ja lumoava Concerto pour deux clowns nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Julia Moa Caprezin ja Igor Sellemin räjähtävällä klovniduolla Les Rois Vagabonds on paitsi esiintymisen, myös soittamisen taito. Sveitsiläis-venäläisen kaksikon universaali ilmaisukieli täyttää Cirkon Solmu-salin festivaalin avajaispäivänä. Esitys sopii kaikille 8 vuotta täyttäneille!

Sirkusesitys Attraction Capillaire – kaksi naista ilman rajoja – tuo Maneesin isoon saliin hiuksista roikkumisen mestarit Elice Abonce Muhosen ja Sanja Kososen, suomalaista huumoria unohtamatta. Tässä esityksessä kaikki voi olla mahdollista.

Viikonlopun ohjelmistossa ihastuttaaa meksikolaisen Gabriela Munozin uusi sooloteos Dirt. Teos pohtii sosiaalisten stereotyyppien ja roolien merkitystä luoden epätodellisen, mutta kauniin maailman täynnä utopioita. Festivaalilla nähdään myös toinen musiikillinen ja esityksellinen ilotulitus KWALK. Uusinta Ensemblen muusikot Emil Holmström, Maria Puusaari ja Joonatan Rautio esittävät Georges Apherghis’in teoksia ja Kallo Collectiven voimakolmikko Kallo, Kurppa ja Monckton tuovat lavalle absurdin, fyysisen komiikkansa.

Lisäksi festivaalille palaa kahden asiakaspalvelijan hulvaton täysosuma Receptionists. Kristiina Tammisalon ja Inga Björnin mehukas klovneria ja tarkka fyysisyys ei jätä ketään kylmäksi.

Eikä tässä vielä kaikki – torstaina 5.12. Solmu-salin demo-illassa nähdään otteita tulevista ensi-illoista – lavalla Thom Monckton ja Luis Sartori do Vale, Sampo Kurppa sekä Henna Kaikula. Liput demo-iltaan myydään vain ovelta.

Festivaalin kuratoinnista vastaavat Jenni Kallo ja Kallo Collectiven taiteellinen johtaja Thom Monckton. Ehdottomasti paras tapa sukeltaa festivaalin tunnelmaan on lunastaa neljään vapaavalintaiseen esitykseen oikeuttava 60,00 euron sarjalippu. Tapahtuman ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä.

Festivaalin koko ohjelmiston löydät täältä: kallocollective.com/nounous-festival

Tervetuloa nauttimaan naurun ilotulituksesta!

Tutustu festivaalin esiintyjiin:
lesroisvagabonds.com
uusintaensemble.fi
chulatheclown.mx
galapiat-cirque.fr/c67-Attraction-Capillaire/