Five Stars Circus: Akrobatiaa, klovneriaa ja taikaa sirkusjunassa kohti Itämaita!

  • Pauliina Räsänen, Slava Volkov, Corinne Kuzma
  • Kasyan Ryvkin, Elena Sadkova
  • Pauliina Räsänen, Slava Volkov

Five Stars Circus -esitys vie meidät matkalle kohti Itämaita. Sirkusjunan kyytiin hyppäävät painijamestari Ivan Poddubni (Slava Volkov), klovni Maestro (Kasyan Ryvkin), hassut akrobaatit Navidad (Aarni Pahajoki) & Feliz (Lena Sadkova), madame Bouglione (Corinne Kuzma) ja pinkkipukuinen tähti Cotton Candy (Pauliina Räsänen). Matkan aikana kohtaamme myös hindu-gurun (Kasyan Ryvkin) ja sulttaanin (Lena Sadkova/Kasyan Ryvkin). Matkaa tehdessään tämä monenkirjava sirkusryhmä törmää monenmoisiin keskinäisiin kahnauksiin. Kamppailu paikasta parrasvaloissa on kiihkeää. Ilmassa on myös mustasukkaisuusdraamaa.

Kesto: 2 tuntia 10 min. sisältää väliajan.

Roolit / Esiintyjät
Ivan Poddubni / Slava Volkov
Cotton Candy / Pauliina Räsänen
Maestro, Hindu-guru / Kasyan Ryvkin
Feliz / Lena Sadkova
Navidad / Aarni Pahajoki
Madame Bouglione / Corinne Kuzma
Sultan / Lena Sadkova, Kasyan Rivkin

Suomalais-venäläinen Five Stars Circus riemastuttaa ja hengästyttää Rovaniemellä, Vaasassa, Kuopiossa, Turussa ja Helsingissä

Kuka esiintyjistä lopulta nousee tähtitaivaalle?

Mittavan kansainvälisen uran luoneet akrobaatit Pauliina Räsänen ja Slava Volkov sekä tunnetun venäläisen Licedei-klovneriateatterin kasvatit Elena Sadkova ja Kasyan Ryvkin ovat yhdistäneet voimansa ja tehneet yhteistuotantona kaksiosaisen klovneria- ja akrobatiaesityksen.
Ensi-iltansa Five Stars Circus -esitys saa Rovaniemellä Lappia-talossa 20. lokakuuta 2019. Sieltä kiertue jatkaa Vaasaan 23., Kuopioon 25. ja Turkuun 29. lokakuuta. Kiertue päättyy Helsingin esitykseen 31. lokakuuta.

Tarinallista, värikästä nykysirkusta kaikille

Five Stars Circus on viihteellistä nykysirkusta, joka sopii kaikille ikään ja kielitaitoon katsomatta. Nopeatahtisessa esityksessä sulautuvat yhteen komiikka, jännittävät sirkustemput, manipulaatio sekä taikamysteerit. Cirque du Soleil’sta tutut Pauliina Räsänen ja Slava Volkov hurmaavat maneesilla vahvalla ammattitaidollaan, mutta huikeat klovnit Kasyan Ryvkin ja Elena Sadkova haluavat myös päästä tähtisirkuksen parrasvaloihin. Maneesille halajaa myös sirkustaitelija Aarni Pahajoki. Muusikko Corinne Kuzma tihentää tunnelmaa sävelillä. Esityksessä temput saattavat lipsahtaa päälaelleen ja ylösalaisin, joku jopa levitoi. Kuka esiintyjistä lopulta nousee tähtitaivaalle?

”Toivon, että nekin ihmiset, jotka eivät yleensä käy sirkuksessa, tulisivat rohkeasti, sillä meidän esityksemme tarjoaa jokaiselle jotakin. Lapsi kokee sen omasta näkökulmastaan ja aikuinen omastaan”, rohkaisee Pauliina Räsänen ja kehottaa ottamaan myös isovanhemmat mukaan: ”Uskon, että kaikki viihtyvät esityksessä.” Kulttuuria ja historiaa paremmin tuntevat löytävät myös kutkuttavia yksityiskohtia: esimerkiksi Slava Volkovin tähdittämä voimamieshahmo pohjaa vuosina 1871-1949 eläneen painija-voimailija Ivan Poddubnin tarinaan.

Sirkuspajoja lapsille ja nuorille

Kaikilla kiertueen esiintymispaikkakunnilla järjestetään myös sirkustyöpajoja lapsille ja nuorille. Niiden tarkoituksena on antaa ensikosketus siihen, mitä kaikkea sirkustaide pitää sisällään. Toivottavasti osa lapsista saa myös kipinän jatkaa sirkusharrastusta. Työpajoilla on Pauliina Räsäsen mielestä myös toinenkin tärkeä tehtävä: ”Työpajan tarkoitus ei ole tehdä kaikista sirkusammattilaisia, vaan luoda katsojapohjaa, joka on ymmärtää sirkustaidetta ja osaa myös arvostaa sitä. Kun on itse kokeillut miltä tuntuu heittää jonglööripalloja tai tehdä akrobatiatemppuja, osaa sirkustaidetta arvostaa paremmin kuin sellainen henkilö, jolla ei ole mitään kokemuspohjaa sirkuksesta”. Osassa työpajoista on mukana myös vanhempia ja silloin korostuu lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen rooli.

Osa Suomi-Venäjä-Seuran 75-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Kiertueen järjestää Suomi-Venäjä-Seura ja se on osa seuran 75-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Kiertueen pohja luotiin vuonna 2018 Savonlinnassa järjestetyssä Suomalais-venäläisessä kulttuurifoorumissa, missä hankkeesta neuvoteltiin. Hanke on saanut Venäjän ja Suomen kulttuuriministeriöiden starttirahoitusta. Tämän lisäksi TAIKE myönsi avustuksen esityksen ohessa toteuttaviin työpajoihin. ”Five Stars Circus -kiertue osoittaa sen, mitä parhaimmillaan hedelmällisestä rajat ylittävästä yhteistyöstä voi syntyä. Valtakunnallisen kiertueen myötä myös suomalainen yleisö saa nähdä yhteistyön loistavimpia puolia”, hehkuttaa Suomi-Venäjä-seuran kulttuurisihteeri Merja Jokela. Tavoitteena on, että Five Stars Circus -esitys viedään myös Venäjälle ja muualle Eurooppaan.

Esiintymispaikat ja ajat:

su 20.10. klo 17 Rovaniemi, Lappia-talo
ke 23.10. klo 19 Vaasan kaupunginteatteri
pe 25.10. klo 18 Kuopion kaupunginteatteri
ti 29.10. klo 19 Turku, Logomo
to 31.10. klo 18 Helsinki, Savoy-teatteri

LISÄTIEDOT:
https://suomivenajaseura.fi/five-stars-circus/
Kulttuurisihteeri Merja Jokela +358400369439.

ENNAKKOHAASTATTELUT:
Kiertueen esiintyjät ovat koolla ArtTeatrossa Kustavissa 15.10.-19.10. He ovat valmiita antamaan ennakkohaastatteluita tuona aikana. Haastattelupyynnöt kulttuurisihteeri Merja Jokelan kautta. Kiertueen aikana on rajatumpi aikataulu haastatteluille.

YHTEYDENOTOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT KIERTUEEN AIKANA:
Rovaniemi 20.-21.10.: Kulttuurisihteeri Merja Jokela +358400369439.
Vaasa 22.-23.10.: toiminnanjohtaja Tuija Mäkinen +358405064556
Kuopio 25.-26.10.: toiminnanjohtaja Maria Lepistö +358400570822
Turku 28.-29.10.: toiminnanjohtaja Soile Tirri +358415446131
Helsinki 30.-31.10.: toiminnanjohtaja Päivi Kärnä +358503530268

(Lähde: Five Stars Circus -tiedote 11.9.2019)