Blind Gut Companyn uusi ensi-ilta ja muita kuulumisia

  • Fierce (Kuva: Tuomas Vuorinen)
  • Kuin kala puussa (Kuva: Sade Kamppila)

Blind Gut Companyn ja Haidi Sadonkorpi -työryhmän yhteistyönä valmistuvan Fiercen ensi-ilta on 2.10. Kulttuurikeskus Caisassa.

Kohtaamisen ja kohtaamattomuuden äärelle pysähtynyt teos yhdistää raikkaalla tavalla nykysirkusta, tanssia ja videotaidetta. Se pyrkii punomaan esitystilaan runon kaltaisen kudelman, jossa sisäisen ja ulkoisen todellisuuden rajat venyvät ja hämärtyvät. Lavalla omia rajojaan niin ikään koettelevat ilma-akrobaatti Haidi Sadonkorpi ja käsilläseisoja Matti Koskela.

Ohjaus: Tuomas Vuorinen
Koreografia: Riku Lehtopolku
Esiintyjät: Haidi Sadonkorpi, Matti Koskela
Äänisuunnittelu: Kalle Ylitalo
Valosuunnittelu: Kauri Klemelä
Videosuunnittelu: Tuomas Vuorinen
Tuotanto: Blind Gut Company, Haidi Sadonkorpi

Kuin kala puussa
-lastenesityksen kesäkiertue Suomessa ja Ruotsissa sujui aurinkoisissa merkeissä. Esityksen näki kesän aikana yhteensä yli 3000 katsojaa seitsemässä eri tapahtumassa aina Göteborgista Kiiminkiin. Kesän esityksissä Ingaa sijaisti Henni Kervinen.

Inga on ollut heinäkuun lopusta Valpuri-vauvan kanssa äitiyslomalla ja etsiskellyt kadonneita vatsalihaksiaan. Lokakuun lopulla hän on toivottavasti mukana Pikku Papun musiikkisirkus-keikoilla Jyväskylässä ja Helsingissä.

Seuraavan kerran Kuin kala puussa -esitys kiertää ensi keväänä Suomen Kulttuurirahaston tukemalla koulukiertueella Pohjanmaalla.