Apurahat: Koneen säätiön apurahahaku 1.–15.9.2019

Koneen Säätiön vuosittainen apurahojen hakuaika alkaa 1.9. ja päättyy 15.9. klo 16 Suomen aikaa. Apurahaa haetaan apurahahakemusten verkkopalvelussa.

Koneen Säätiö myöntää apurahoja tieteeseen, taiteeseen sekä tiedettä ja taidetta yhdistäviin hankkeisiin. Kannustamme monialaisiin hankkeisiin sekä toimittajien ja tutkijoiden yhteistyöhön. Valinnoissa painottuvat ehdotukset, jotka pyrkivät toisin katsomiseen ja kyseenalaistavat vallitsevia käsityksiä.

Lisätietoa apurahasta

Koneen Säätiön apurahahaun avoimet ovet | 11.9.2019, Helsinki

Koneen Säätiön yleinen apurahahaku tieteen ja taiteen hankkeisiin alkaa sunnuntaina 1. syyskuuta ja jatkuu sunnuntaihin 15.9. klo 16.00 asti.

Tieteen ja taiteen apurahojen lisäksi haettavana ovat Lauttasaaren kartanon residenssipaikat suomalaisille tieteen ja taiteen toimijoille, jotka haluavat kutsua kansainvälisen ammattilaisen työskentelemään kanssaan Suomessa.

Lue lisää

Apurahahaun avoimet ovet

Järjestämme apurahahaun avoimet ovet keskiviikkona 11.9. klo 14–17 Lauttasaaren kartanossa (Otavantie 10, Helsinki). Tilaisuudessa annamme neuvontaa hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta. Tervetuloa!

Erillishaku: ympäristövastuullinen kohtaaminen

Syksyn 2019 haun yhteydessä järjestetään säätiön jo tukemille apurahansaajille ja hankkeille sekä vuonna 2020 Saaren kartanon residenssiin saapuville tarkoitettu ympäristövastuulliseen kohtaamiseen kannustava erillishaku. 

Taiteeseen ja tieteeseen liittyvä matkustaminen on iso ilmastopäästöjen aiheuttaja. Koneen Säätiö on kompensoinut kohtaamisista koituvia päästöjä perustamalla Kullan luonnonsuojelualueen, mutta erillishaku järjestetään, koska päästöjen välttäminen on vielä tärkeämpää kuin niiden kompensoiminen. 

Haussa voidaan hakea rahoitusta kestävämpään matkustamiseen, joka on usein lentämistä kalliimpaa, tai virtuaalikonferenssien ja -kokousten järjestämiseen. Matkan, konferenssin tai muun vastaavan toiminnan aikana säätiön rahoituskauden tulee olla vielä käynnissä. Haussa ei myönnetä yksilöiden työskentelyapurahoja. Saaren kartanon residenssiin valitut voivat hakea erillishaussa rahoitusta hitaaseen matkustamiseen lentämisen sijaan.

Erillishaku on auki Koneen Säätiön apurahansaajille, joiden rahoituskausi on jo alkanut tai alkamassa vuonna 2020 (tai myöhemmin). Hakemukset lähetetään verkkopalvelussa 15.9. klo 16.00 mennessä (Suomen aikaa).