Recover Laboratory avaa prosessiaan nykytaidegalleriassa, nousee Flown päälavalle ja hajaantuu syksyllä ympäri maailmaa

  • Onnellinen Sideways-crew Inna, Sofi, Hedda, Remona ja Miradonna (Kuva: Iida-Liina Linnea)
  • Inna, Sofi ja Mira tervaamassa venettä hyvinvointiresidenssissä (Kuva: Markus Huttunen)

Recover Laboratoryn ihmiset ja olennot ovat viettäneet ihanaa kesää muun muassa Sidewaysissä jäähallin katsomoon rakennetussa salaisessa elokuvateatterissa, venettä tervaten johtoryhmän jokavuotisessa maaseuturesidenssissä sekä viettämällä ryhmän historiassa todella historiallista lomaa. Tätä vuotta on pyhitetty myös työhyvinvoinnin pohtimiseen, ja teemaa on käsitelty muun muassa riskikartoitusten, koulutusten ja henkilökohtaisten keskustelutuokioiden muodossa. Syksy tuo taas uusia tuulia jatkuvasti kehittyvälle ja kasvavalle monitaideryhmälle.

Recover Laboratory nousee Pyhimyksen kanssa Flown päälavalle

Kesän keikat huipentuvat Flow Festivaalin päälavalla perjantaina, kun Recover Laboratoryn olennot nousevat Pyhimyksen kanssa lavalle. Flown keikka saattaa päätökseen myös Pyhimyksen Neljä Vuodenaikaa -kiertueen, jonka monitaiteisiin spektaakkeleihin Recover Laboratory on tuonut osana nykysirkuksen, performanssitaiteen ja kuvataiteen, maan alta keikoille saapuneiden surrealististen hahmojen muodossa.

Taiteellisen työskentelyn prosessia nähtävillä kuukauden ajan Prosessigalleriassa

Recover Laboratory sai kutsun avaamaan Prosessigallerian syyskauden. Ryhmän taiteellisesta sisällöstä vastaavat Sofi Häkkinen ja Miradonna Sirkka pohdiskelevat ja avaavat Recover Laboratoryn taiteellisen työn prosessia. Tekstejä ilmestyy yhteensä viisi, ja ne ovat näkyvillä prosessigalleriassa 5.8.-8.9. Prosessigallerian löytää verkkosivulta www.prosessigalleria.net.

“Prosessigalleria on nykytaidegalleria, joka siirtää valmiin teoksen syrjään ja keskittyy sen sijaan keskeneräiseen, epämääräiseen ja vielä hahmottomaan. Taideteoksesta on vaikeaa tai mahdotonta lukea työskentelyprosessin kulkua, eivätkä kaikki prosessit edes tuota sellaista. Kuitenkin prosessit ovat jo itsessään mielenkiintoisia, ja siksi niitäkin on syytä esitellä galleriassa. “ (Prosessigalleria.net)

Tuleva vuosi vie ydinkolmikon jäsenet ympäri maailmaa

Recover Laboratoryn Inna Huttunen lähtee elokuussa suorittamaan International Arts Management -maisterintutkintoa ulkomaille. Tutkinto suoritetaan useassa eri maassa ja ryhmä odottaa innolla, mitä Inna poimii yhteiseen matkaan reitiltä Dallas-Montreal-Bogota-Delhi-Peking-Milano. Syksyllä myös Miradonna Sirkka lähtee tekemään maisterivaihtoa Tokioon ja Sofi Häkkinen pitämään omia taidenäyttelyitään Berliiniin. Tulevan vuoden ajan ryhmä hidastaa siis hieman viiletystään, kun ydinkolmikon jäsenet keskittyvät omaan ammattilliseen kehittymiseen.

Kesällä 2020 ryhmän ensimmäinen lavateos 100 000 000 % ensi-iltaan

Ryhmä palaa täyteen vahvuuteensa vuoden päästä, ja aloittaa uuden alueavaltauksen useiden immersiivisten ja tilasidonnaisten teosten jälkeen, kun black boxiin tehty 60-minuuttinen 100 000 000 % saa ensi-iltansa Helsingissä. Teoksessa sirkustaiteilija Miradonna Sirkan kanssa esiintyvä muusikko Aleksi Kinnunen edustaa ryhmää elokuun lopun Performing Hel -tapahtumassa, johon ryhmä sai kunnian tulla kutsutuksi. Kuvataiteilija Sofi Häkkisen ohjaama teos on tarkoitus saattaa Euroopan kiertueelle Helsingin ensi-illan jälkeen heinäkuussa 2020.