Accessibility in performing arts -seminaari tiistaina 20.8.

Aika: Tiistai 20.8. klo 10-15
Paikka: Pohjoismainen kulttuuripiste, TING-sali, Kaisaniemenkatu 9

Accessibility in performing arts on kaikille saavutettavuudesta kiinnostuneille esittävän taiteen ammattilaisille suunnattu englanninkielinen seminaari. Se esittelee kotimaisia ja pohjoismaalaisia toimijoita, joiden erityisosaamista on inklusiivisuus. Case-esittelyjen lisäksi seminaarin toisessa osassa keskustellaan mm. siitä, mitä inklusiivisuus esittävissä taiteissa tarkoittaa kansainvälisessä työskentely-ympäristössä sekä mitkä ovat inklusiivisuuden tulevaisuudennäkymät.

Ohjelma

klo 10-12 Kotimaiset organisaatiot esittelevät toimintaansa
Kirsi Mustalahti, Accessible Arts and Culture ACCAC / Kaikkien festivaali
Outi Salonlahti, Kulttuuria kaikille
David Kozma, Globe Art Point

klo 12-13 Omakustanteinen lounas

klo 13-14:30 Paneelikeskustelu
Moderaattori Outi Salonlahti. Osallistujat: Koreografi Beniamino Borghi (FI), Taiteellinen johtaja ja DanceAbility-opettaja Sally Davison (FI), Ohjaaja ja näyttelijä Geddy Aniksdal (NO), Puheenjohtaja ja ACCAC Globalin perustaja Kirsi Mustalahti (FI),

14:30-15:00 Kahvia ja verkostoitumista

Panelistit
Koreografi Beniamino Borghi
Kaaos Companyn taiteellinen johtaja Sally Davison http://danceabilityfinland.com/kaaos/
Ohjaaja ja näyttelijä Geddy Aniksdal http://en.grenlandfriteater.com/
ACCAC Globalin perustaja ja puheenjohtaja Kirsi Mustalahti https://kaikkienfestari.fi/en/home-en/

Esteettömyys
TING-Sali Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä on esteetön. Valitettavasti Pohjoismaisessa kulttuuripisteessä ei ole käytössä induktiosilmukkaa, sillä ulkopuolinen häiriö aiheuttaa sen, ettei induktiosilmukkaa voida käyttää seminaaritilassa. Avustavat koirat ovat tervetulleita. https://www.nordiskkulturkontakt.org/fi/kirjasto/

***

Seminaari on osa Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten Korea-Nordic Connection -yhteistyöohjelmaa, jonka tavoitteena on luoda pohjaa yhteistyölle pohjoismaalaisten ja korealaisten esittävän taiteen toimijoiden välille. Ohjelman teema vuonna 2019 on saavutettavuus. Ohjelman muut kumppanit ovat Performing Arts Hub Norway, Swedish Arts Council, Danish Arts Foundation sekä Korea Arts Management Service.