Vuoden 2019 Nuorisosirkustunnustus Markku Aulangolle

  • Markku Aulanko. Kuva: Kari Nieminen

Suomen Nuorisosirkusliitto myönsi Markku Aulangolle vuoden 2019 nuorisosirkustunnustuspalkinnon. Palkinto myönnetään pitkäjänteisestä työstä suomalaisen nuorisosirkuksen hyväksi. Palkintoperusteissa Nuorisosirkusliitto toteaa näin:

”Markku Aulanko on ollut mukana monen suomalaisen nuorisosirkuksen perustamisessa. Hän on auttanut harrastustoiminnan rakentamisessa ja toiminut sirkusopettajana mm. Linnanmäen sirkuskoulussa, joka on Suomen toiseksi vanhin sirkuskoulu.

Aulanko on vaikuttanut maamme nuorisosirkustoiminnan ankkuroitumisessa valtakunnallisesti. Hän on ollut mukana järjestämässä lukuisia leirejä ja tapahtumia. Tiedottavalla ja sivistävällä järjestelmällisellä toiminnallaan hän on saanut sirkukselle näkyvyyttä monessa kaupungissa, televisiossa ja huvipuistossa.

Markku Aulanko on yhtä kuin sirkuksen tietosanakirja. Hän on alan tutkailija, historoitsija ja keräilijä. Aulanko on toiminnallaan pyrkinyt kutsumaan alan vaikuttajia ja harrastajia saman katon alle, esimerkiksi tutustumaan kattaviin kokelmiinsa, sekä luomaan lämpimän ja kannustavan ilmapiirin koko sirkuskentälle.”

Tunnustus jaettiin Suomen Nuorisosirkusliiton Nurtsi-festivaalin avajaisissa 3.6.2019 Espoon kulttuurikeskuksen Tapiolasalissa. Nurtsi – nuorten sirkusfestivaali järjestetään tänä vuonna 3.-7.6. Espoossa yhteistyössä 20 vuotta täyttävän Espoon esittävän taiteen koulun kanssa.

Palkinto jaettiin nyt toista kertaa. Vuonna 2018 nuorisosirkustunnuspalkinnot myönnettiin Espoon esittävän taiteen koulun pitkäaikaiselle opettaja Tatjana Litoniukselle, Jouko Alholle Nuokun Sirkuksesta sekä Turun Sirkuksen Esa Östbergille.

(Lähde: Suomen Nuorisosirkusliiton tiedote 4.6.2019.)