Salo Circus Festival valloittaa Salon keskusta-alueen elokuussa

  • Salo Circus Festivalin tiedotustilaisuus 21.5. Salon torilla. Kuvassa Erika Mälkki ja Eikka Alatalo.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Salo Circus Festival valloittaa Salon keskusta-alueen 2.-3.8.2019. Kaksipäiväinen tapahtuma tarjoaa ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsille. Luvassa on esityksiä, Varietee-ilta, Open Stage ja festivaaliklubi sekä PopUp-Sirkuskoulu. Osa ohjelmasta on pääsymaksutonta.

Salo Circus Festival on sirkustaide etunenässä kulkeva esittävien taiteiden tapahtuma. Festivaalilla on edustettuna niin akrobatia, jongleeraus, käsilläseisonta, lapiotasapainoilu kuin ilma-akrobatiakin. Esiintyjät ovat kokeneita sirkusammattilaisia eri puolilta Suomea ja ulkomailta.

Kaikkien aikojen ensimmäisellä Salo Circus Festivaalilla nähdään muun muassa FINFR!NGE-festivaalilla palkittu kolmen miehen Fatal Instrument -esitys, joka on ainutlaatuinen kattaus hämmästyttäviä kung fu -taitoja, akrobatiaa, livemusiikkia ja huumoria.

Varietee-illassa on mahdollista nähdä useita erilaisia, myös ulkomailla kiertäneitä sirkusnumeroita. Open Stage -klubilla sirkustaiteilijat tuovat yleisön eteen tuoreimmat ohjelmanumeronsa.

Lauantai-iltapäivällä Teatteri Provinssin näyttämön valloittaa kesällä ensi-iltaan tuleva koko perheen sirkusesitys Taikahattu, jonka takana on Sirkus- ja teatteriyhdistys Aura Company. Lauantaina myös Salon torilla tapahtuu, kun torilavan edustalle tulee useampikin katu- ja ulkoilmasirkusesitys.

Festivaalin yhtenä tempauksena on PopUp-Sirkuskoulu, jossa on mahdollista kokeilla erilaisia sirkuslajeja ja välineitä turvallisesti sirkusopettajien opastuksella. Työpajaan voivat osallistua kaikki halukkaat vauvasta vaariin ja niin pitkäksi tai lyhyeksi ajaksi kuin itse haluaa.

Salo Circus Festival on syntynyt halusta monipuolistaa Salon seudun kulttuuritarjontaa ja tehdä nykysirkusta tunnetuksi seudulla. Tapahtuma toimii myös sirkusammattilaisten kohtaamisalustana edistäen yhteistyötä paitsi taiteilijoiden myös muiden toimijoiden välillä.

Tapahtumaa järjestävät Salon seudulla asuvat sirkustaiteilija Eikka Alatalo sekä fyysisen ja visuaalisen teatterin taiteilija Erika Malkki. Yhteistyökumppaneina ovat Salon kaupunki, Teatteri Provinssi, Bizarre, Iiro Heikkilä Taiteen edistämiskeskukselta sekä Aura of Puppets. Tapahtumaa on tukenut myös Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen maakuntarahasto.

Esityksiä on nähtävillä lauantaina päivällä Salon torilla ja iltaesitykset keskittyvät Teatteri Provinssin näyttämölle Astrum keskuksella. Festivaalin virallinen jatkoklubi lauantai-illan päätteeksi on Bar Bizarressa, jossa myös nähdään sirkusta. Salon torin esityksiin sekä PopUp-Sirkuskouluun on vapaa pääsy.

Salo Circus Festival 2.-3.8.2019. www.salocircus.com

(Lähde: Salo Circus Festivalin tiedote 21.5.2019)