Kuusi sirkuksen ja tanssin ammattilaista valittu osallistumaan tiedotuskeskusten Korea-ohjelmiin

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskusten yhteisiin Koreaan suuntautuviin kansainvälistymishankkeisiin on valittu yhteensä kuusi sirkuksen ja tanssin ammattilaista. Hankkeiden tarkoituksena on vahvistaa tanssin ja sirkuksen kansainvälistä näkyvyyttä, vientiä ja verkostoja.

Korea-Nordic Connection -yhteistyöohjelman vuoden 2019 teemana on saavutettavuus, ja mukaan valittiin kaksi taiteilijaa. Ohjelman tavoitteena on luoda pohjaa yhteistyölle pohjoismaisten ja korealaisten esittävän taiteen toimijoiden välille.

Korea-Nordic Connectioniin valittiin mukaan tanssitaiteilija Elli Isokoski (Myrskyryhmä) ja
toiminnanjohtaja Silja Kyytinen (Sirkus Magenta).

Elokuussa saavutettavuusteemaan liittyen järjestetään kaikille esittävän taiteen ammattilaisille avoin seminaari, josta lisätietoja tästä linkistä.

Toinen kevään haku koski PAMS – Performing Arts Market Seoul -messuille kohdistuvaa matkaa. Mukaan valittiin yhteensä neljä toimijaa sirkuksen ja tanssin aloilta. PAMS on vuosittainen esittävän taiteen messutapahtuma, jonka aikana Soulissa on käynnissä myös SPAF Seoul Performing Arts Festival, SIDance-tanssifestivaali sekä Seoul Street Arts Festival. Tänä vuonna PAMS järjestetään lokakuun alkupuolella.

PAMS-verkostoitumismatkalle osallistuvat taikuri Robert Jägerhorn, tanssitaiteilija Valtteri Raekallio (Raekallio Corp.), tanssitaiteilija Riikka Siirala (Loiske Ensemble) ja tuottaja Antti Suniala (Race Horse Company).

Valinnoissa painoivat tavoitteiden konkreettisuus, olemassa oleva kokemus kansainvälisestä toiminnasta sekä osallistumisen merkitys oman tai ryhmän kansainvälisen toiminnan edistämiselle juuri Etelä-Koreassa ja Korea-Nordic Connection -ohjelman osalta myös Pohjoismaissa.

Valinnoista vastasivat Sirkuksen tiedotuskeskukselta kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen sekä Tanssin tiedotuskeskukselta kansainvälisten asioiden päällikkö Katarina Lindholm ja projektipäällikkö Riitta Aittokallio.

Korea-Nordic Connection -hankkeessa ovat tiedotuskeskusten lisäksi mukana Korea Arts Management Servicen (KAMS), Swedish Arts Council, Performing Arts Hub Norway ja Danish Arts Foundation. Yhteishanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Lisätietoja:
Riitta Aittokallio,
Lotta Nevalainen,