400 sirkusharrastajaa kokoontuu tällä viikolla Espoossa

  • Kuva: Mikko Pirinen / zeecophoto

Yli 400 sirkuslaista on kokoontunut Tapiolaan Suomen Nuorisosirkusliiton ja Espoon esittävän taiteen koulun järjestämälle Nurtsi – nuorten sirkusfestivaalille 3.–7.6.2019. Festivaalin ohjelman runko muodostuu nuorten sirkusharrastajien esityksistä.

Espoon kulttuurikeskuksessa pidettäville nuorisosirkusfestivaaleille osallistuu 24 sirkuskoulua Rovaniemeä ja Sodankylää myöden. Osallistujia on saapunut myös ulkomailta: Virosta, Liettuasta, Tanskasta, Islannista ja Espanjasta.

Jokainen esiintyjä saa esityksestä palauteraadilta kannustavaa ja rakentavaa palautetta. Esiintymisten lisäksi ohjelmassa on työpajoja ja keskusteluja.

Myös yleisö on tervetullut seuraamaan festivaalin Tapiolasalissa pidettäviä esityksiä. Festivaalin ohjelmassa on esityssarjoiksi koottuja lyhyitä numeroita sekä 15 ja 30 minuutin kokonaisuuksia.

Festivaali juhlistaa samalla Espoon esittävän taiteen koulun 20-vuotisjuhlavuotta. Festivaalin avajaisissa nähtiin ESKOn entisiä oppilaita, joille sirkuksesta muodoistui ammatti. Esiintymässä olivat Salla Hakanpää, Inni Lehtinen ja Sasu Peistola, Eikka Alatalo, Rasmus Witikka, Toivo Kautto, Sini Saari, Sara Nurminen sekä ESKOn aikuisryhmä.

“Parasta festareilla on fiilis ja yhteishenki. Tunnelma on lämmin. Odotan innolla myös uusia tuttavuuksia”, kuvailee festivaaleille kolme kertaa aiemmin osallistunut Jemina Hyökki, joka on tänä vuonna mukana talkoolaisena.

Esitysten lisäksi ohjelmassa on myös osallistujille suunnattuja työpajoja. Niiden aiheiden kirjo on laaja: improvisaatiota, ilma-akrobatiaa, parkouria, pariakrobatiaa, jongleerausta… Työpajoissa harrastajat pääsevät myös kokeilemaan uusi sirkuslajeja, joita omassa sirkuskoulussa ei ehkä opeteta, tai esimerkiksi keskittymään esimerkiksi siihen, minkälainen punttiharjoittelu tukee sirkusharrastusta.

Festivaalin ohjelma, yleisötilaisuudet: https://snsl.fi/2019/05/20/nurtsi-festivaalin-ohjelma-julkaistu/

Liput: Muut esitykset 4 euroa ovelta käteisellä. Alle kolmevuotiaat ilmaiseksi.

(Lähde: Suomen Nuorisosirkusliiton tiedote 3.6.2019)