Performing HEL –koulutuspäivä esittävän taiteen ammattilaisille 29.5.

Aika: 29.5.2019 klo 9:30-16:30
Paikka: Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Solmu-sali (Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki)

Tervetuloa oppimaan uutta tai päivittämään vanhaa! Performing HEL toivottaa tanssin, sirkuksen ja teatterin kentän ammattilaiset tervetulleeksi avoimeen Performing HEL –koulutuspäivään, jossa sukelletaan visuaalisen viestinnän, teknisten ridereiden ja pitchauksen maailmaan. Tule kuuntelemaan Uupi Tirrosen vinkit siitä, minkälainen merkitys kuvilla on ryhmäsi viestinnässä. Jere Mönkkönen jakaa parhaat vinkkinsä teknisen riderin rakentamiseen ja kiertuevalmisteluihin. Koulutuspäivän päätteeksi keskitytään Elsa Ervastin kanssa oman työn pitchaukseen ja siihen, miksi luovaa osaamista kannattaa osata pitchata.

Koulutus on maksuton ja avoin kaikille esittävän taiteen kentän ammattilaisille (taiteilijat ja tuottajat).

KOULUTUSPÄIVÄN OHJELMA
09:30-10:00 Aamukahvit
10:00-10:10 Tervetuloa
10:10-11:40 Uupi Tirronen: Visuaalinen viestintä ja kuvan merkitys
11:40-12:30 Omakustanteinen lounas
12:30-14:00 Jere Mönkkönen: Tekninen rider ja kiertuevalmius
14:00-14:30 Iltapäiväkahvit
14:30-16:30 Elsa Ervasti: Pitch your art. Miksi taidetta ja luovaa osaamista pitäisi pitchata? Millainen on vakuuttava pitchaus?

(16:30-17:00 Infotilaisuus Performing HEL -katselmukseen valituille taiteilijoille ja ryhmille)

PUHUJAT

Elsa Ervasti (TeM, FM)
Esiintymisvalmentaja Elsalla on monen vuoden kokemus esiintymistaitojen valmentamisesta. Hän haluaa saada valmennettavistaan esiin intohimon, persoonallisen esiintymisen ja haastaa tiedostamaanesiintymiseen liittyvät tunteet. Valmennuksissa huomioidaan esiintymisen eri osa-alueet äänenkäytöstä tiedostavaan kehonkielen käyttöön. Elsa on valmentanut luovan alan tekijöitä ja taiteilijoita myyntipitchauksissa mm. Taiken, Ornamon, Grafian ja Kuvaston tapahtumissa. Elsa on valmentanut mm. Tekesillä, Start Up Saunassa, Vertical Acceleratorilla, xEdussa sekä kansainvälisissä kasvuyritystapahtumissa, mm. Slush Music -tapahtuman kansainvälisiä pitchaajia.

Jere Mönkkönen
Jere Mönkkönen on näyttämötaiteiden parissa toimiva tekninen tuottaja ja valosuunnittelija. Hän on työskennellyt erityisesti nykysirkuksen parissa ja vastannut lukuisten teosten ulkomaan kiertueiden teknisestä tuotannosta ja toteutuksesta. Hänen teoksiaan on nähty yli 30:ssa maassa ja yli 200:ssa kaupungissa. Tällä hetkellä hän toimii teknisenä tuottajana Cirkolla ja Helsingin juhlaviikoilla.

Johanna (Uupi) Tirronen
Johanna Tirronen on kokenut visuaalisen viestinnän ja tuotannon ammattilainen. Hän on toiminut tuottajana esittävän taiteen kentällä, valokuvaajana ja visuaalisen viestinnän suunnittelijana sekä molempien alojen opettajana. Tällä hetkellä hän toimii osa-aikaisena lehtorina Metropolia AMK:ssa sekä tekee visuaalista viestintää oman yrityksensä kautta. Hän on kirjoittanut yhdessä kollegansa kanssa alan uusimman perusteoksen Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle (Edita Publishing, toukokuu 2019). Koulutustausta: FM (viestintätieteet, taidekasvatus, Cultural Management; Jyväskylän Yliopisto), Diploma in Drama (University of Kent), Digital Arts (Turun AMK täydennyskoulutus), Valokuvaaja VAT (Visuaalisen viestinnän instituutti), Ammatillinen opettaja (Haaga-Helia ammatillinen opettajakorkeakoulu).

ILMOITTAUTUMINEN
Koulutuspäivä on alan ammattilaisille ilmainen, mutta vaatii ilmoittautumisen. Ilmoittaudu 22.5. mennessä osoitteeseen .