Blind Gut Companyn uusi teos lähtee kesäkiertueelle Suomeen ja Ruotsiin

  • Kuin kala puussa tulee ensi-iltaan 19.5. (Kuva: Blind Gut Company)
  • Mirjami Heikkinen, Saana Peura, Henni Kervinen, Eero Savela, Tuomas Vuorinen ja Inga Björn. (Kuva: Blind Gut Company)

Kuin kala puussa on Blind Gut Companyn uusi lapsille suunnattu ulkoilmateos, joka saa ensiesityksensä toukokuussa Helsingissä.

Blind Gut Company on viettänyt keväällä aikaa uuden teoksen suunnittelun ja harjoittelun parissa. Kuin kala puussa -esityksen suunnittelu aloitettiin keväällä 2018 ja siitä esitettiin demoja kesällä 2018. Nyt “Fisu”-lempinimeä kantava ulkoilmateos on viimeistelyvaiheessa ja sen ensiesitys on uudistetun Stoan aukion avajaisissa sunnuntaina 19.5. “Fisun” ohjauksesta vastaa Mirjami Heikkinen ja äänimaailman luo Eero Savela.

Kuin kala puussa esitys kertoo kolmesta kaveruksesta, joiden elämä on täynnä kommelluksia ja oivalluksia. Yksi heistä on hajamielinen tavaroiden pyörittelijä, toinen edestakaisin säntäilevä kiipeilijä ja kolmas tasapainossa elävä haaveilija. Kaverusten yhteistyö ei aina ole helppoa, sillä usein he pyrkivät samaan päämäärään aivan eri keinoin. Teoksen tärkeimpinä teemoina ja lähtökohtina tarinalle ovat empatia, tasa-arvo ja muiden kanssaeläjien kunnioitus.

Kesällä 2019 Kuin kala puussa lähtee kiertueelle, joka suuntautuu Suomeen ja Ruotsiin. Suomessa teos nähdään muun muassa Lasten Festareilla Helsingissä ja Hippaloilla Hämeenlinnassa. Ruotsissa puolestaan Kuin kala puussa ihastuttaa elokuussa Malmöfestivaleilla ja Gothenburg Culture Festivaleilla. Kesäkiertueella Inga Björniä sijaistaa sirkusartisti ja klovni Henni Kervinen.

Kuin kala puussa -kesäkiertue:
19.5. Stoa, Helsinki
6.6. Seikkailupuisto, Turku
2.8. Hippalot, Hämeenlinna
3.8. Lasten Festarit, Helsinki
6.–7.8. Gothenburg Culture Festival, Sweden
10.–11.8. Malmöfestival, Sweden
31.8. Koiteli Elää!, Kiiminki

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa: @blindgutcompany